Biroul lui Alexandru Leondari, director comercial in cadrul Eureko Asigurari, se afla la etajul sase al cladirii Olympia Tower, din Bulevardul Decebal din Capitala. Ne intampina jovial, de cum am ajuns la etaj, invitandu-ne in biroul sau. Amenajat in stil modern si spatios, biroul nu surprinde prin obiecte extravagante, ci observam, la o prima vedere, lucruri familiare si specifice personalitatii managerului.
"Cel mai important obiect din biroul meu este poza baiatului meu. Am si un ceas langa, pentru ca este important si imi place sa ma incadrez in timp, atunci cand am intalniri. Am si la mana un ceas, dar sunt o persoana meticuloasa si imi place sa-mi organizez timpul disponibil cu foarte mare atentie, pe baza unui program foarte clar", spune Alexandru Leondari (foto).

Deasupra vitrinei observam si un premiu, destul de impunator, despre care Leondari ne povesteste ca a fost castigat pentru polita de asigurare de viata Flexinvest la Gala Premiilor Pietei Asigurarilor, organizata de Revista PRIMM. Mai jos se afla si doua diplome, acordate companiei pentru investitiile facute in Romania si un calendar pe care obisnuieste sa isi noteze lucrurile importante. "Acestea sunt obiectele care ma repezinta cel mai mult", ne spune managerul Eureko.

Dimineata, prima sursa de stiri este Wall-Street.ro


Medic de profesie, Alexandru Leondari a lucrat inca de dinainte de studentie in domeniul medical, perioada cand a capatat obisnuinta sa se trezeasca destul de devreme. "Sunt o persoana matinala si indiferent la cat adorm seara, ma trezesc la 6 - 6:30 dimineata cel tarziu. Sincer, mi-as dori sa dorm mai mult. Dar, am avantajul ca ajung devreme si la servici. La ora 8 - 8:30 sunt aici, printre primii". Nu uita, insa, niciodata, sa dea dimineata trezirea si celorlalti din casa. "Am un baietel de 9 ani care incepe scoala fix la ora 8. El din pacate nu este atat de matinal ca si mine si am grija de el. Apoi intervine sotia si cand toata lumea este pusa la punct plecam la servici, in general, impreuna".

Spune ca nu are timp de gimnastica dimineata si nu ar renunta niciodata la masina de servici pentru a se deplasa la birou. Povesteste insa ca s-a lasat de fumat acum mai bine de 13 ani si odata cu fumatul a renuntat si la cafea. "Nu sunt «coffee addicted». Poate numai ocazional, dar nu este un «must»".

Citeste presa numai la birou, desi dimineata, acasa, primul lucru pe care-l face este sa se uite repede pe telefonul Blackberry daca are ceva mesaje urgente. "Se mai intampla", ne spune el. "Dupa aceea ajung la birou si profit de perioada de libertate si acalmie sa-mi fac agenda cu ce intalniri am in ziua respectiva si ce pot sa mai planific. Imi rezolv e-mail-urile si dupa aceea citesc presa. De obicei, citesc stirile online si incep cu Wall-street.ro, in special la rubrica de finante-banci. Ma intereseaza mai putin politica si stirile generale".

Gadget-uri ?
"Ma adaptez si le folosesc. Nu sunt insa un pasionat de tehnologie, dar pot spune ca ma intereseaza, deoarece acum catva timp, de exemplu, nici nu imi imaginam ca pe un telefon vom avea e-mail. Nevoia m-a invatat, a trebuit sa-l folosesc si am devenit, intr-un fel, dependent de e-mail-ul de pe telefon. Am si un Samsung Galaxy pe care-l tin pentru ca mai pot naviga pe Internet, daca vreau sa caut o stire. Functioneaza mai bine Samsung decat Blackberry", spune Leondari.

"Petrec in medie 10 ore la birou".


Intrebat despre activitatile zilnice de la birou, directorul comercial al Eureko Asigurari spune ca nu ajunge niciodata sa se planga de rutina, mereu fiind ceva nou de intreprins, fie ca este o intalnire sau o deplasare la agentiile din tara, ori un meeting pe linie de management cu alti directori din cadrul companiei olandeze. "Am cel putin o intalnire pe zi cu persoane din afara companiei si petrec in medie aproximativ zece ore la birou. Depinde insa de perioada si de chestiunile care sunt de rezolvat. Sunt perioade de raportari si perioade de intalniri ale board-ului, din care fac parte".

Ca director comercial, fiind responsabil in cadrul companiei cu managementul intregii echipe de distributie si vanzari, precum si a departamentelor de training, marketing si suport vanzari sau conceperea strategiei de dezvoltare pe fiecare canal de distributie / departament (agentie, banci, brokeri, corporate, training, marketing), programul sau de lucru, include deseori si deplasari in celelalte orase ale tarii. "Odata pe trimestru sunt prezent in toate agentiile Eureko (in numar de 30 n.r.). Plec si fac cateva turnee prin tara, o data catre est, o data catre vest, catre centru si vizitez toate agentiile si oamenii din structura respectiva. Dar, nu dintr-o singura excursie, pentru ca nu pot sa lipsesc de la servici, mai multe saptamani consecutive".

Incantat de Viena, capitala muzicii clasice


"Foarte mult imi place Viena. Este un oras in care am fost de multe ori, pentru ca inainte de lucra in asigurari multi ani am activat in industria farmaceutica. Atunci, deplasarile in strainatate erau extrem de frecvente, mai ales ca am lucrat intr-o companie al carei birou european era la Viena. Astfel, ma deplasam foarte des la viena, oras unde m-as intoarce ori de cate ori as putea", povesteste Leondari, intrebat despre zonele si orasele vizitate, in scop personal sau pentru servici.

Un alt loc unde i-ar face placere sa se reintoarca este orasul Barcelona. "Este un oras deosebit. Dar din pacate timpul nu ne permite. Eu obisnuiesc sa am un singur concediu pe an, iar cand plec cu familia, plec de obicei la mare in Turcia, in Antalya. Sunt incatat de conditiile deosebite pe care le ofera cei de acolo", spune Alexandru Leondari.

Seara, nu pleaca spre casa inainte de ora 19, unde isi petrece timpul alaturi de familie sau citind. "Cand ajung acasa dupa o zi istovitoare, casa este pentru mine o oaza de relaxare. Sunt oameni care se relaxeaza in parc, in aer liber. Pentru mine casa este un loc linistit, placut de relaxare unde sunt inconjurat de cei dragi". Insa, sambata si duminica prefera plimbarile cu bicicleta realizate impreuna cu baiatul sau. "Ieseam cand eram mai tanar, jucam fotbal cu vecinii, prietenii si colegii de scoala din cartier. Ani de zile am practicat acesat sport. Acum lucrurile s-au mai schimbat si prefer sa ies cu bicicleta, impreuna cu fiul meu".

"Citesc pentru a intelege ce se intampla in lume"


"O sa fiti surprinsi, dar sunt in continuare interesat de medicina si sunt la curent de tot ce este nou in domeniu. Odata ce termini o facultate si ai lucrat multi ani intr-un domeniu, nu poti sa te rupi dintr-o data. Citesc foarte mult sa fiu la curent, sa stiu ce se intampla. In ultima vreme am abordat si carti economice, pentru ca lumea se misca extrem de repede. Caut sa inteleg tot ce se intampla in mediul inconjurator, deoarece vedem ca lumea se schimba extrem de repede", afirma Leondari.

In opinia sa, anumite idei si concepte pe care le-am avut in trecut nu mai sunt valabile. "De exemplu, tulburarile economice care au avut loc anul trecut, cel putin pentru asigurari, au schimbat foarte mult piata. Pana la criza piata asigurarilor de viata incepuse sa se dezvolte foarte bine si oamenii sa devina constienti despre nevoia unei asigurari de viata. Dupa aparitia acelor tulburari, oamenii au inceput sa-si evalueze prioritatile dupa cu totul alta formula. Atunci au inceput sa dea la o parte anumtie lucruri care li se pareau lor a fi neimportante, spre a se indrepta spre ceea ce era important. Un lucru s-a constatat: s-au schimbat intre timp si produsele de asigurari si au inceput sa creasca produsele de protectie personala si protectie financiara, in detrimentul celor de investitii".

Cine este Alexandru Leondari?


Alexandru Leondari, in varsta de 49 de ani, este director comercial in cadrul Eureko Asigurari din Romania, din cu luna iunie a anului trecut, dupa ce, anterior, a ocupat pozitiile de director general adjunct si director de distributie la Aviva Asigurari de Viata, din iunie 2008, pana in mai 2011.

In cariera sa, a mai ocupat functii de conducere si in cadrul companiilor Centrul Medical Diagnosis, AIG Life Romania (actuala Alico), Pfizer HCP-SUA sau Aventis Pasteur.

Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri