Retailerul Profi ajunge la un total de 118 unitati prin deschiderea unui magazin in Urzeni, intr-un fost spatiu Minimax.
Amplasat in imediata apropiere a pietei centrale din Urziceni, noul magazin Profi, deschis saptamana aceasta, are o sala de vanzare de 900 mp si ofera 5.000 de produse alimentare si nealimentare, potrivit unui comunicat.

Proprietarul spatiului in care este amenajat noul Profi este Serban Patriciu, fratele omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro (Forbes Romania 500 Miliardari, 2011).

Serban Patriciu are o avere de circa 40 de milioane de euro, potrivit estimarilor revistei Forbes Romania din 2010. El are investitii in domeniul constructiilor si in cel al imobiliarelor.

Reteaua Minimax a intrat in insolventa in februarie anul acesta. RVA Insolvency, administratorul judiciar al acesteia, precum si al retelei Mic.ro, a propus creditorilor sa admita falimentul celor doua retele de magazine controlate de omul de afaceri Dinu Patriciu.

[Patriciu are de recuperat bani de la propriile companii: Datoriile Mic.ro si Minimax depasesc 1 MLD. lei]

In aprilie, Profi a anuntat ca se va extinde pana la 130 de unitati in decursul a doua luni. Planul final de dezvoltare a retelei vizeaza 200 - 300 de magazine in total. Profi este unul dintre cei mai expansivi retaileri de pe piata locala, cu 10 magazine noi deschise de la inceputul anului si pana acum.

Reteaua Profi a fost preluata de Enterprise Investors in toamna lui 2009, intr-o tranzactie de 66 milioane de euro. La momentul respectiv, lantul de magazine (cu politica de discount la vremea aceea) numara 67 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri