Aproximativ 300 de angajati TESA al Postei Romane ar trebui sa plece, pentru ca personalul este excedentar, a declarat sambata ministrul desemnat al Comunicatiilor, Dan Nica, in urma discutiilor de la BNR cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, informeaza Mediafax.
"La Posta Romana, daca asa sunt informatiile acum, procesul actual de angajare a consultantului a esuat. O sa reincepem un proces de angajare a consultantului respectiv care mai departe umbla prin toata lumea sa caute investitori, vine cu cei mai buni investitori si se decide care este investitorul care sa vina, cu ce suma de bani si in ce conditii astfel incat sa Posta Romana sa devina un serviciu postal modern", a spus Nica.

El crede ca Posta are un personal excedentar in zona TESA (Tehnic, Economic, Stiintific si Administrativ).

"Eu cred foarte mult in cei care aduc venituri si care muncesc si acestia sunt factorii si oficiantii in Posta Romana. Cred ca vreo 300 din cei care erau cu mapa si care traiau pe seama activitatii factorilor postali si ai oficiantilor trebuie sa paraseasca... mai ales ca au si salariile prea mari. Deci vorbesc din zona de TESA, care au fost probabil angajati nu pe baza unui criteriu, ci pe baza unui criteriu foarte clar, ca sa aiba sa dea niste bani nemunicti unora sau altora", a afirmat Nica.

Cei cinci administratori numiti de Ministerul Comunicatiilor in CA al companiei Posta Romana vor demisiona, dupa plecarea ministrului de resort, Razvan Mustea, si instalarea noului Guvern.

"In spiritul decentei care a caracterizat acest cabinet, toti membrii CA numiti provizoriu isi vor da demisia odata cu plecarea mea", a declarat joi Mustea intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat bilantul la conducerea institutiei.

Ministerul Comunicatiilor a anulat in luna aprilie licitatia pentru selectarea consultantului juridic in procesul de privatizare a Postei Romane, dupa ce niciunul dintre cei doi ofertanti inscrisi nu a depus toate documentele necesare verificarii indeplinirii cerintelor minime de calificare.
Posta Romana este controlata de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, restul titlurilor fiind in posesia Fondului Proprietatea.
Compania a incheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri