Ministerul Transporturilor a incheiat in mandatul lui Alexandru Nazare, perioada februarie-mai, contracte de 183 milioane euro din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii feroviare si a lansat licitatii de 850 milioane euro pentru constructia a patru tronsoane de autostrada (97,5 km).
Cele mai importante proiecte semnate din domeniul feroviar sunt reabilitarea sectorului de cale ferata Micasasa¬-Coslariu de pe tronsonul Coslariu-Sighisoara, dar si modernizarea garilor din Resita si Slatina, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, noteaza Mediafax.

Licitatiile pentru constructia de autostrazi vizeaza trei tronsoane din autostrada Lugoj-Dumbrava, in lungime de 71,8 kilometri si lotul al doilea al autostrazii Timisoara-Lugoj (25,6 km).

Totodata, MTI a lansat licitatia pentru angajarea firmei care va face selectia managerilor privati pentru CFR SA, CFR Calatori, Electrificare CFR si Tarom, a facut conversia in actiuni a datoriilor istorice de 3,9 miliarde lei ale CFR SA, si a continuat procesul de privatizare pentrtu Tarom si CFR Marfa.

In domeniul infrastructurii rutiere, ministerul a incheiat contracte pentru constructia lotului trei al centurii Brasov, Mihailesti si Tecuci, a initiat licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate si consultanta pentru proiectul de constructia in regim de concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.

De asemenea, pentru tronsonul Sibiu-Pitesti (ultimul din coridorul IV rutier), a fost lansata licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate si pregatirea cererii de finantare din fonduri europene nerambursabile, astfel incat anul viitor CNADNR sa poata contracta lucrarile de executie.

Referitor la absorbtia fondurilor europene, institutia a obtinut aprobarea CE pentru proiecte in domeniul feroviar de aproximativ 900 milioane euro, care vizeaza moderniarea tronsonului Frontiera-Curtici-Arad km 614 si Simeria--Coslariu, aprobarea tehnica a serviciilor Comisiei Europene pentru autostrada Timisoara-Lugoj, unde finantarea europeana este de peste 200 milioane euro, si a semnat contractul de modernizare din fonduri europene a aeroportului Mihail Kogalniceanu Constanta (40 milioane euro).

"Platile catre beneficiari pe proiectele finantate cu fonduri nerambursabile au ajuns la aproape 800 milioane euro, din care 347 milioane euro rambursati efectiv. In luna februarie a acestui an au fost rambursati de la Comisia Europeana 125 milioane de euro pentru platile facute in cadrul Programului Operational Sectorial Transporturi", se arata in comunicatul MTI.

La finele anului trecut, nivelul rambursarilor a fost de 330 milioane euro.

Premierul desemnat Victor Ponta l-a propus pentru preluarea mandatului de ministru al Transporturilor pe Ovidiu Silaghi, care luni a primit avizul comisiilor parlamentare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri