Grupul Tender va investi aproximativ 100 milioane de dolari in explorarea unui zacamint petrolier in Senegal si Bisau, a declarat, intr-o conferinta de presa, omul de afaceri Ovidiu Tender, proprietarul grupului, informeaza Mediafax.
"Investitiile de explorare se pot ridica la zeci de milioane dolari si se vor face succesiv. Investitiile pana la punerea in exploatare a zacamantului vor ajunge la 100 milioane de dolari", a afirmat Tender intr-o conferinta de presa.

Grupul a incheiat un acord de concesiune cu Agentia de Gestionare si Cooperare intre Senegal si Bissau pentru explorarea si exploatarea unui bloc petrolier aflat pe teritoriul comun al celor doua state africane.

Blocul petrolier are o suprafata de 5.347 kilometri patrati si este situat intr-o zona off-shore comuna celor doua tari.

Durata contractului este de opt ani pentru lucrari de explorare si de 25 de ani pentru productie, cu posibilitatea extinderii cu inca zece ani.

Zona in care se afla perimetrul petrolier ar avea rezerve de petrol cuprinse intre 720 milioane de barili si 2,35 miliarde de barili, potrivit grupului Tender.

Grupul Tender a incheiat, din 2010, acorduri pentru concesionarea a sapte perimetre miniere ale caror resurse sunt evaluate la cateva miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri