Producatorul german de electricitate STEAG a cumparat de la grupul Monsson, detinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, proiectul unui parc eolian cu o capacitate de 108 MW, situat in judetul Constanta.

Proiectul Crucea Nord este amplasat la 50 de kilometri nord-vest de portul Constanta si va face parte dintr-un complex eolian cu o capacitate totala de peste 600 MW, potrivit oficialilor Monsson.

„STEAG va investi in total circa 200 de milioane de euro in acest proiect eolian, care va fi echipat cu 36 de turbine Vestas, cu o putere de 3 MW fiecare", se precizeaza intr-un comunicat al Monsson Group.

Parcul eolian Crucea Nord va putea alimenta cu electricitate 200.000 de gospodarii. Proiectul va fi operational pana la finele lui 2013, in cadrul acestuia fiind angajati indirect circa 100 de angajati.

„Credem ca Romania demonstreaza astfel ca a devenit o destinatie atractiva pentru investitori, mai ales in urma punerii recente in aplicare a legislatiei referitoare la energia regenerabila, in conformitate cu directivele UE, si avand in vedere resursele sale naturale bogate din acest domeniu", a declarat Andrei Muntmark, directorul comercial al Monsson Group.

STEAG este prezenta pe piata romaneasca de 10 ani ca dezvoltator de proiecte si furnizor de servicii de inginerie. „Cu proiectul Crucea Nord, ne extindem know-how-ul in industria energiei eoliene", a explicat Daniel Vosswinkel, oficial al STEAG, responsabil in cadrul companiei cu proiectele din domeniul energiei regenerabile.

Grupul german are capacitati de productie bazate pe combustibili fosili si pe resurse regenerabile, numarand in total 11 centrale electrice si peste 200 de unitati de distributie a energiei din surse regenerabile. STEAG are peste 7.700 MW in Germania si trei centrale electrice in Columbia, Turcia si Filipine.

Dezvoltatorul de parcuri eoliene Monsson Group are in portofoliu proiecte eoliene cu o capacitate totala de 2.400 MW, dintre care 850 MW reprezinta proiecte vandute catre companii ca OMV Petrom, CEZ (Cehia) si ButanGas. Infiintat in 1997, grupul opereaza si ca trader de electricitate in Romania si in Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri