Siad Romania, subsidiara producatorul italian de gaz Siad, a anuntat ca va investi 25 de milioane de euro intr-un proiect greenfield care va fi derulat in Calarasi, pe locul fostei platforme industriale Siderca.

Potrivit oficialilor Siad Romania, noua investitie face parte din strategia de dezvoltare a companiei italiene in Romania. “Am remarcat oportunitatile pe care zona le are pentru dezvoltarea unei afaceri, fapt care reiese si din prezenta unor companii de renume, precum Saint-Gobain si Tenaris. Prezenta lor ne semnaleaza faptul ca mediul economic local stimuleaza dezvoltarea unei afaceri”, a declarat citat de Reporter.gr, Cristinel Mihailescu, managerul general de la Siad Romania.

Siad Romania mai are in proiect si realizarea unei unitati de imbuteliere a buteliilor de gaz, in imediata apropiere a Capitalei, proiect a carui valoare se ridica la cinci milioane de euro. Finalizarea acestor proiecte va duce la dezvoltarea pietei locale, compania italiana devenind in acelasi timp unul din cei mai importanti producatori de gaz din tara noastra. In urma acestor investitii, Siad Romania va avea si capacitati de productie, pana in acest moement compania importand gazul pe care il revindea apoi in tara.

Conducerea filialei romane a Siad a mai anuntat ca se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri cu 20 de procente comparativ cu 2004, valuarea estimata fiind de 1,9 milioane de euro. Anuntul companiei italiene vine in contextul in care in urma cu o saptamana cel mai mare jucator pe piata locala, producatorul german Linde AG, a anuntat construirea unei fabrici langa Ramnicu Valcea. De asemenea, Air Liquide Romania, filiala producatorului italian Air Liquide, a anuntat ca va investi peste zece milioane de euro in construirea unei unitati de producere a azotului si oxigenului, care va fi situata tot in Calarasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si