Administratia Canalelor Navigabile a inregistrat in aprilie un trafic record de marfuri pe Canalul Dunare - Marea Neagra si Canalul Poarta Alba - Midia Navodari, reusind astfel sa recupereze pierderile din februarie, cand gheata a paralizat traficul pe Dunare si pe cele doua canale navigabile.
Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) SA, cursa de recuperare a pierderilor suferite in luna februarie din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, ce au paralizat trasporturile pe Dunare si pe canalele navigabile, a inceput in luna martie, cand s-au realizat 2.705.000 tone capacitate (tc), depasind astfel traficul prognozat cu un volum de 441.000 tc, transmite Mediafax.

Ulterior, in luna aprilie s-au realizat 2.783.000 tc, depasind prognozele cu un volum de 236.000 tc, iar in perioada 01 - 17 mai s-au realizat alte 1.791.000 tc, cu un volum de 395.000 tc realizat peste traficul prognozat.

De altfel, aprilie 2012 a fost cea mai buna luna de trafic din lunile aprilie ai ultimilor 12 ani.

"Depasirile traficului prognozat din cele trei luni au permis recuperarea integrala a pierderilor suferite in februarie, de 1.072.000 tc, un aport deosebit avandu-l traficul extern, ce a reprezentat 55 la suta din totalul traficului pe cele doua canale navigabile", se mentioneaza in comunicatul CNACN SA.

Transporturile pe canalele navigabile din perioada ianuarie - aprilie 2012 au crescut cu 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2011. Pe primul loc in clasamentul marfurilor tranzitate, cu un volum de aproape 41 la suta din totalul traficului de marfuri, s-au plasat cerealele, urmate fiind de minereurile de fier, minereurile neferoase, produsele minerale brute si produsele petroliere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri