AdePlast, companie controlata de omul de afaceri Marcel Barbut si totodata unul din cei mai importanti producatori de materiale de constructie din Romania, a inregistrat o crestere de 20% a afacerilor in primele patru luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 35 milioane de lei.
"Primele patru luni din 2012 au reprezentat o creștere consistenta pentru AdePlast. Avansul pe care l-am inregistrat fata de aceeasi perioada a anului trecut este de peste 21 de procente, cifra de afaceri a AdePlast a ajuns, astfel, in primele patru luni din 2012, la 35 milioane lei", a declarat Marcel Barbut (foto), proprietarul Adeplast.

Cresterea cifrei de afaceri a companiei este un rezultat direct al investitiilor in tehnologie pe care le-a derulat AdePlast in acesti ani de criza economica, investitii care continua si in 2012.

"Anul trecut am derulat investitii de peste 4 milioane de euro si am reusit sa scoatem profit, chiar daca in piata noastra s-au operat scaderi importante de pret la produse. Anul acesta am crescut chiar si, dupa ce in primele luni, am operat o crestere a preturilor cu circa cinci procente. Cresterile de pret au fost cauzate de marirea pretului la energie, materii prime sau, mai nou, de deprecierea leului" declara Marcel Barbut.

In perioada urmatoare AdePlast va mai opera o crestere de pret la produse de circa 5 procente.

Pentru acest an, AdePlast si-a bugetat investitii de 12 milioane de euro.

"Am demarat ce-a de-a treia fabrica a AdePlast la Roman, insa mai avem o investitie in Ploiesti care va fi finalizata tot in 2012. Vom angaja 50 de oameni la fabrica din Roman”, mentioneaza Marcel Barbut.

Noua facilitate de productie din zona Moldovei, a carei investitii s-a ridicat la circa 10 milioane euro va ajuta compania autohtona sa acopere cu costuri mult mai mici intreaga zona de Est si Nord-Est a tarii, dar si sa deserveasca clienti din Republica Moldova sau Ucraina.

Lucrarile la viitoarea fabrica de materiale de constructii sunt programate sa se finalizeze in septembrie 2012.

Citeste si: Adeplast angajeaza peste 50 de oameni pentru fabrica de la Roman
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri