Zhanat Tussupbekov (foto mijloc) a fost numit director general al grupului Rompetrol, dupa o decizie a unicului actionar al grupului Rompetrol – compania KazMunayGas Kazahkstan.
Zhanat Tussupbekov a preluat functia incepand cu 21 mai. Pana in prezent, aceasta pozitie a fost detinuta de Saduokhas Meraliyev, care va continua sa isi desfasoare activitatea in cadrul Rompetrol, in calitate de membru al Consiliului de Administratie.

“Aceasta schimbare este fireasca si incheie o etapa majora de dezvoltare a grupului Rompetrol - realizarea si finalizarea programului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia la 5 milioane de tone de materie prima, consolidarea si optimizarea operatiunilor, dar si integrarea acestuia in cadrul KMG. Astfel, s-au creat toate premisele necesare continuarii planului de expansiune a prezentei KMG in regiunea Marii Negre, dar si in Europa de Vest”, declara Lyazzat Kiinov, presedintele KazMunayGas.

Zhanat Tussupbekov s-a nascut in anul 1977, fiind absolvent al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii de Stat din Karaganda si al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Eurasiatice „Gumilev”. Acesta detine si un masterat in „Tehnologia chimica a substantelor organice”, obtinut in cadrul Universitatii de Tehnologie si Afaceri din Kazakhstan.

Noul CEO al Grupului lucreaza din 2005 in domeniul petrolului si gazelor, unde a fost director executiv si director general adjunct pentru segmentul de retail al companiei “Trade House KazMunaiGaz” (in prezent - “KazMunayGas – Refining & Marketing”), dar si director general al “KazMunayGas Onimderi” - companie care se ocupa de comercializarea produselor petroliere pe teritoriul Kazakhstanului prin reteaua proprie de distributie carburanti. Ultima functie ocupata de acesta a fost cea de director general al companiei “KazMunayGas – Refining & Marketing”.

Concomitent cu numirea noului Director General, in cadrul grupului au avut loc si alte schimbari manageriale - Timur Azimov va ocupa postul de Vice-Presedinte Trading, iar Azamat Zhangulov a fost numit in functia de Director General Adjunct pe probleme financiare.

Parte a KazMunayGas – compania nationala de titei si gaze din Kazakhstan, grupul Rompetrol este o companie petroliera de talie mondiala cu sediul in Amsterdam (Olanda) si cu prezenta in 12 tari, majoritatea activelor si operatiunilor fiind amplasate in Romania, Franta, Spania si Europa de Sud-Est. Compania si-a propus sa devina una dintre cele mai importante companii petroliere din Europa si sa isi consolideze pozitia in bazinul Marii Negre si Marii Mediterane.

Regiunea Marii Negre a devenit o platforma de dezvoltare a activitatilor KMG, atat prin grupul Rompetrol, cat si prin extinderea operatiunilor derulate de companiile subsidiare. La finele anului trecut, KMG prin Kazmortransflot - compania nationala de transport maritim din Kazakhstan, a achizitionat doua tancuri petroliere de tip Aframax (115.000 tdw) pentru initierea si sustinerea operatiunilor de transport titei si produse petroliere in Marea Neagra si Marea Mediterana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri