Matilda Crossman, managing director in cadrul The ExP Group Romania si Europa Centrala si de Est, companie britanica de training profesional, isi imparte munca intre Bucuresti si Londra. Afla cum arata o zi din viata acesteia.
In timpul saptamanii, Matilda Crossman se trezeste intre 6.30 si 7 dimineata, iar in zilele de vacanta, in care nu merge la birou, isi incepe ziua la ora 8 dimineata.

"Ziua de lucru incepe de la 8.30, dar, in anumite perioade, se poate continua mult peste ora 18. O zi de lucru inseamna si timp petrecut in afara biroului la intalniri, evenimente sau calatorii intre birourile ExP din alte tari si headoffice", spune ea.

Munca, intre Bucuresti si Londra

"Ca orice mare oras, Bucurestiul este efervescent, mai ales la ore de varf. Imi plac mai multe orase, fiecare din alte motive: Bucurestiul este orasul natal, la Londra am familia, am prietenii si foarte multi colegi si parteneri de afaceri care de fiecare data cand interactionam ma fac sa realizez din nou si din nou, ca am cel mai frumos job din lume. Deci Bucuresti si Londra concureaza activ in preferintele mele si sunt foarte norocoasa ca prin munca mea, aproape ca pot pune un semn de egalitate intre cele doua locatii", precizeaza aceasta.

Fiecare zi la birou a Matildei Crossman incepe cu o cafea, revista presei, interna sau externa, si o ultima verificare a programului de intalniri.

"Citesc presa, in general presa online la prima ora. wall-street.ro este facil, la obiect si de aceea se afla permanent in inbox-ul meu", spune Crossman.

La birou isi stabileste pana la patru intalniri de business, in afara sediului ExP, astfel ca aproximativ 70% din timp si-l aloca intalnirilor externe.

"Destul de mult, as putea spune", afirma Matilda Crossman.

Mai mult, calatoreste la aproximativ 2 saptamani in strainatate, in interes de serviciu, iar in ultima vreme a iesit chiar saptamanal din tara.

Cand vine vorba de timp liber, ea prefera sa si-l petreaca cu familia si prietenii.

In Bucuresti, prefera restaurantele Uptown, datorita calitatii serviciilor, calitate confirmata de-a lungul anilor, Madragora, datorita atmosferei, si Barka Saffron pentru “casual relaxation”.

Daca ar fi sa ia o poza in ziua de lucru, Matilda spune ca ar face sport, armerge la sala sau ar alerga in parc.

"Miscarea fizica imi confera energie si dupa sport este ca si cum abia incep ziua", sustine aceasta.

Matilda Crossman crede ca social media reprezinta viitorul in comunicare.


"Sunt convinsa ca social media este directia in care comunicarea noastra se indreapta tot mai mult. Daca ne uitam la generatiile carora le adresam mesaje, produse, servicii de orice forma (business, personal), nu trebuie sa uitam si nu putem ignora faptul ca acestia sunt foarte conectati cu social media. Prin urmare, acesta este viitorul. Intru, in principal, pe Facebook fractionat, pentru contactele cu prietenii si LinkedIn saptamanal, pentru contactele de business", marturiseste Crossman.

ExP Group are in Romania aproximativ 200 de clienti companii, iar de la intrarea pe piata a pregatit peste 1.500 de persoane.

Compania, cu 10 angajati la nivel local, a rulat anul trecut un milion de euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere cu 10% a cifrei de afaceri. Tot in 2012, compania estimeaza ca va trece pe profit, la patru ani de la intrarea pe piata romaneasca.

Citeste si Vrei un salariu mai mare decat in Marea Britanie? Afla cum te poate ajuta calificarea profesionala



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri