Pentru al doilea an consecutiv, Holcim a lansat un raport de dezvoltare durabila. Aceasta a doua editie a raportului reprezinta esenta preocuparilor Holcim Romania in ceea ce priveste performantele economice, protectia mediului si responsabilitatea sociala - cei trei piloni care formeaza conceptul de dezvoltare durabila. Acest raport ofera partenerilor companiei informatii complete si exacte despre principalele arii de activitate ale companiei.

"Strategia Holcim Romania urmeaza principiile dezvoltarii durabile prin aplicarea simultana a celor trei linii directoare - performanta economica, protejarea mediului si asumarea responsabilitatii sociale", a declarat Markus Wirth, director general Holcim Romania. Compania si-a propus sa fie cea mai respectata si mai atractiva companie din industria materialelor de constructii.

"Suntem constienti ca putem realiza acest lucru doar respectandu-ne promisiunile, oferind produse si servicii de calitate, pastrand un dialog constant cu partenerii nostri de afaceri si actionand ca un membru responsabil al societatii. Acum, cand industria materialelor de constructii din Romania este in plina ascensiune, Holcim Romania isi asuma un rol important in sprijinirea constructorilor, antreprenorilor, a proiectelor de infrastructura si urbanism, pentru a asigura o cat mai buna calitate a vietii, atat in prezent, cat si pentru generatiile viitoare", declara Markus Wirth.

Investitii totale de peste 334 milioane euro

Anul 2005 a fost, pentru Holcim Romania, cel mai bun an din punct de vedere al performantelor financiare si operationale, compania inregistrand o cifra de afaceri de aproximativ 166,5 milioane de euro, echivalentul unei cresteri de peste 14% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2004.

Investitiile totale facute de Holcim in Romania pana la sfarsitul anului 2005 se ridica la peste 334 milioane euro. In acest an, compania isi propune sa investeasca o suma suplimentara de 70 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea liniilor de productie (inclusiv proiectul de la Campulung), protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si in domeniul resurselor umane.

Protejarea mediului, o prioritate

Utilizarea optimizata si eficienta a resurselor, reabilitarea carierelor, colectarea selectiva a deseurilor sunt elemente esentiale ale politicii de mediu a companiei.

Compania s-a angajat, in primul rand, sa promoveze, sa mentina si sa aplice o politica de mediu sanatoasa, prin reducerea emisiilor atmosferice, livrarea de produse ecologice si coprocesarea deseurilor pentru a proteja resursele naturale. Astfel, in acest moment, toate sediile si punctele de lucru din tara au primit certificarea sistemului de management de mediu ISO 14001, acordata de TUV Rheinland. Valoarea totala a investitiilor efectuate de companie pentru protectia mediului in perioada 1998 si 2005 se cifreaza la peste 20 de milioane de euro.

50.000 de euro pentru securitatea in munca

In decursul activitatii sale, compania a depus eforturi constante pentru indeplinirea cerintelor de sanatate si securitate in munca. Acestea au fost recunoscute la sfarsitul anului trecut printr-un audit efectuat de Grupul Holcim, in cooperare cu British Safety Council.

Pe langa certificarea obtinuta de la TUV in 2003 pentru mediu, aceasta certificare a "piramidei verzi" dovedeste alinierea companiei la cerintele europene in acest domeniu. Potrivit oficialilor companiei, in 2005, au fost investiti peste 50.000 de euro pentru a creste nivelul de securitate in munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri