Lerida International, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori autohtoni de vinuri, a lansat pe piata romaneasca vinurile americane Kendall-Jackson.

Compania de import si americanii de la Kendall-Jackson au incheiat un parteneriat pentru piata locala in 2011.

„Am ales Romania pentru ca aveti o bogata cultura a vinului. Sunt foarte multe restaurante aici, unde gasesti vinuri bune si vrem ca si romanii sa descopere soiurile noastre premium de vin californian", a spus Stephen Towler, prestige account manager pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa la Kendall-Jackson.

Pornita ca o afacere de familie, in California (SUA), Kendall-Jackson are in prezent peste 35 de crame, producand vineri in mai multe tari - in SUA, Australia, Chile, Noua Zeelanda, Franta.

Sortimentul nou lansat pe piata locala se gaseste atat in restaurante, cat si in marile retele comerciale precum Metro Cash & Carry, Carrefour sau Auchan.

„Vinurile Kendall-Jackson se pozitioneaza pe piata locala ca produse de tip premium. Compania vine cu o oferta de vinuri seci, californiene, destinate in special celor cu venituri care depasesc media", a spus Bogdan Ciocoveanu, director general al Lerida International.

Anul trecut, Lerida International a inregistrat o cifra de afaceri de circa 4,6 milioane de euro, potrivit estimarilor oficialilor sai. Compania a fost fondata in 1993, iar in prezent are un portofoliu format din 300 de soiuri de vin si sortimente de bauturi alcoolice din diferite tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cramele Purcari au un nou director operational, Eugen Comendant