Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, considera ca statul nu este un bun gestionar al CFR Calatori, intrucat "se misca in economie cu gratia unui elefant in magazinul de portelan", motiv pentru care compania trebuie sa beneficieze de un management privat sau sa fie concesionata.
Ovidiu Silaghi a spus intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca, in ce priveste CFR Calatori, "statul nu este un bun gestionar al afacerii", potrivit Mediafax.

"Nu stiu cum se intampla, dar toate zonele, toate cursele care sunt operate de operatorii privati devin brusc rentabile, doar cele operate de Compania CFR Calatori, operate doar de stat, sunt nerentabile. Si chiar daca dam portiuni unui operator privat, care inainte din graficul CFR era foarte prost, brusc devine rentabil. Privatizarea este cea mai buna solutie. Intotdeauna am fost de parere ca statul se misca in economie cu gratia unui elefant in magazinul de portelan. (...) Solutia este ori un management privat la CFR Calatori, ori vanzarea unui pachet de 20-30 la suta din actiuni, ori concesionarea", a afirmat Silaghi.

Acesta a adaugat ca va analiza ce masuri se pot lua in cele sase luni de mandat pe care le are.

"Vreti sa imi cereti in sase luni ce nu s-a facut in patru ani? Sa vedem ce putem face in sase luni, este totusi un Guvern investit pentru sase luni", a conchis ministrul Transporturilor.

In urma cu doua saptamani, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, declara ca primul manager privat al unei companii de stat va fi numit pana la sfarsitul lunii iunie, fara sa precizeze la ce societate se refera.

Totodata, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, declara ca Guvernul intentioneaza sa numeasca directori din mediul privat la mai multe companii decat s-a agreat cu Fondul Monetar International (FMI). El nu a oferit detalii.

Conform angajamentelor asumate fata de FMI, companii precum Hidroelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Romgaz, Oltchim, Tarom si CFR Calatori vor fi conduse de manageri privati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri