Cifra de afaceri a primelor trei luni (65 milioane RON) a fost cu 6% mai mare decat cea a primului trimestru al anului trecut, in timp ce profitul net (1.4 milioane RON) a crescut de aproape patru ori.

“Rezultatele se datoreaza in mare masura echipei de profesionisti si a investitiilor mari pe care Vel Pitar le-a facut in anul 2005. Cea mai mare parte din cele 7 milioane de EURO investite, a fost destinata achizitiei de tehnologii performante si realizarii de produse noi, iar succesul acestei strategii se vede in cresterea vanzarilor pe 2006 “, a declarat George Frincu, Director General Vel Pitar.

Anul 2006 inseamna pentru Vel Pitar si o schimbare in organizarea societatii. Principalele activitati ale companiei, panificatia, moraritul si retailul functioneaza acum ca divizii distincte, dupa strategii proprii corelate cu obiectivele generale ale companiei. Masura a fost luata tinand cont de dezvoltarea puternica pe care a avut-o societatea in ultimii doi ani si de cerintele impuse operatorilor din industria alimentara in contextul integrarii europene.

“2006 este un an foarte important pentru Vel Pitar: un an in care vom continua sa investim puternic, sa ne dezvoltam activitatea si sa ne pregatim pentru momentul in care Romania va face parte din marea piata comunitara”, precizeaza George Frincu.

Vel Pitar este liderul pietei de morarit si panificatie din Romania, avand centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov si Giurgiu) si un partener de grup, societatea Libertatea Bucuresti. Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este fondul american de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de New Century Holdings (NCH).