Dan Iulius Plaveti a fost revocat din postul de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) prin decizie a premierului Victor Ponta.

Conducerea institutiei a fost preluata de Niculae Havrilet, fost sef al Agentiei Domeniilor Statului si consilier judetean PNL Mures, relateaza Mediafax.

Declaratia de avere completata in iunie 2011 releva ca Havrilet detine 90% din actiunile firmei Gascop si 100% din firma Hanigas, unde este si director general, ambele firme avand ca obiect principal activitati de inginerie si consultanta tehnica. Sotia sa este director tehnic in firma Gascop.

Activitatea Hanigas este intrerupta pentru o perioada de trei ani, pana in martie 2013.

Niculae Havrilet s-a aflat, in 2005, cand conducea Agentia Domeniilor Statului, pe o lista de inalti functionari ai ADS cercetati de procurorii anticoruptie pentru modul in care au fost privatizate cramele Simburesti. Havrilet era acuzat de comiterea a doua infractiuni de neglijenta in serviciu.

Presa locala a relatat totodata ca Niculae Havrilet a facut parte, in anii 80, din trupa studenteasca de umor "Brigada BUM" a Facultatii de Mecanica din Cluj-Napoca.

Plaveti a fost numit presedinte ANRE in iulie 2010, dupa ce din martie 2009 lucra in aceeasi institutie ca vicepresedinte.

Saptamana trecuta, premierul l-a demis si pe vicepresedintele ANRE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Presedintele ANRE, declarat incompatibil de ANI