Termocentralele ELCEN Bucuresti, Electrocentrale Mintia si Electrocentrale Paroseni au fost scoase din patrimoniul Termoelectrica si au fost transferate in coordonarea Ministerului Economiei, urmand ca alte active ale Termoelectrica sa fie incluse intr-o noua societate, numita Grup Electrocentrale.

"Am scos Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Mintia si Electrocentrale Paroseni din Termoelectrica si le-am plasat in directa coordonare a Ministerului Economiei. Raman insa alte active valoroase care trebuie extrase, active pe care intentionam sa le plasam intr-o noua entitate, Grup Electrocentrale. Partea din compania ramasa (Termoelectrica - n.r.) va fi plasata in procedura de lichidare voluntara pana in prima parte a lunii septembrie", se arata in memorandumul de politici economice si financiare semnat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI), document obtinut de Mediafax.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Mintia, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati) si patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila).

In document se arata ca Guvernul intentioneaza sa "rezolve situatie financiara" a Termoelectrica, iar pana la mijlocul lunii iunie vor separa de producatorul de energie electrica si termica alte doua subsidiare, respectiv electrocentralele din Braila si Galati.

"Vom transmite Registrului Comertului o propunere juridica semnata de ministrul Economiei de separare de Termoelectrica a CET Braila si CET Galati si a actiunilor detinute la companiile energetice pana la mijlocul lunii iunie 2012", se spune in memorandum.

Termoelectrica detine, prin sucursalele sale, pachete mici de actiuni le complexele energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).
Termoelectrica si ELCEN sunt doua dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei care sunt monitorizate de FMI. Cele opt companii monitorizate aveau, la sfarsitul anului 2011, arierate de 8,481 miliarde lei, sub nivelul prognozat, dar pierderi mai mari decat cele estimate.

Termoelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si are are peste 12.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ministerul Finantelor mai "ciupeste" 11 milioane de lei la banci