Grupul finlandez de consultanta si inginerie Pöyry a anuntat, marti, ca va vinde subsidiara din Romania managamentului firmei, tranzactia urmand sa fie definitivata in iulie.

"Pöyry a decis sa vanda intreg capitalul Pöyry Romania SRL catre managementul companiei. Partile au decis sa nu divulge pretul tranzactiei", se arata intr-un comunicat al grupului, conform Mediafax.

Pöyry a achizitionat firma, denumita initial Consilier Construct, in 2008. Operatiunile Pöyry Romania vizeaza in special piata transporturilor, compania fiind activa si in alte segmente, precum de apa, mediu sau constructii.

Firma are 70 de angajati si a incheiat anul 2010 cu afaceri de 11,5 milioane lei si pierderi de 3,9 milioane lei, fiind condusa, in calitate de managing director, de Radu Luca.

Luca va prelua firma impreuna cu alti doi manageri.

"Pöyry Romania va fi exclusa din raportul financiar al grupului incepand din 30 iunie, masura cu un impact minor", se mai arata in comunicat.

Grupul Pöyry, specializat in servicii de consultanta in energie, industrie, transport, apa, mediu si imobiliar, are aproximativ 7.000 de experti si birouri locale in aproximativ 50 de tari. Vanzarile grupului s-au ridicat anul trecut la aproape 800 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Minzatu: Absorbtia fondurilor europene de catre Romania este de 29%