Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de miercuri, 13 iunie 2012, proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative privind garantarea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.
Acest act normativ isi propune reglementarea garantarii pentru facilitarea accesului beneficiarilor la avansul acordat prin contractele incheiate cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Modificarile facute au drept scop sitmularea unei absorbtii cat mai mari a fondurilor europene.

Proiectul adoptat miercuri vizeaza modificarea si completarea urmatoarelor acte normative:

Legea nr. 218/2005 privind stimularea fondurilor SAPARD, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, Fondul European pentru Pescuit, Fondul European de Garantare Agricola, prin preluarea riscului de creditare de catre fondurile de garantare.

Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordului cadru cu Comisia Europeana si FMI.

Ordonanta de urgenta nr. 79/2009 privind reglementarea unor masuri pentru stimularea absorbtiei fondurilor alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru renovarea si dezvoltarea spatiului rural prin cresterea calitatii vietii si diversificarii economiei in zonele rurale.

Fata de prevederile actuale, prin noul act normativ se reglementeaza:

Utilizarea dobanzilor incasate de Fondurile de garantare din plasarea sumelor alocate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), exclusiv pentru plata garantiilor executate din cele acordate in baza celor trei acte normative vizate.

Reintregirea sumelor alocate, din bugetul MADR, pentru constituirea plafonului de garantare, in situatia in care nivelul garantiilor executate depaseste nivelul dobanzilor acumulate si sunt afectate astfel sumele acordate.

Includerea unor noi categorii de beneficiari in schema de garantare instituita in baza OUG nr. 79/2009 a oraselor, organismelor de drept public, grupurilor de actiune locala si a organizatiilor si federatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii, pentru facilitarea accesului acestor categorii de beneficiari ai sprijinului finantat prin PNDR, la sumele prevazute in contractele de finantare incheiate cu APDRP.

Foto: Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri