Intrarea in insolventa a Hidroelectrica, dupa "un dezastru de management" si seceta din 2011, nu vizeaza falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, si nu va duce la vanzarea de active sau inchiderea de hidrocentrale, a declarat Remus Vulpescu, presedintele CA si seful OPSPI.

"Nu avem in vedere nimic asociat cu falimentul, vanzarea de active, diminuarea unor capacitati de productie sau alte speculatii privind vanzarea si nationalizarea companiei", a declarat Vulpescu, intr-o conferinta de presa, noteaza Mediafax.

El a afirmat ca la companie a existat "un dezastru de management", iar cererea catre tribunal a fost fundamentata pe situatia financiara a Hidroelectrica, subliniind ca procedura insolventei nu este o "strategie" sau un "tertip".

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a introdus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, iar instanta a stabilit primul termen de judecata pentru miercuri, 20 iunie.

Vulpescu justifica cererea de intrare in insolventa prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Provocari de business in contextul insolventei