Dupa patru ani de criza, intr-un context volatil, piata de M&A inca inregistreaza tranzactii, dar apetitul cumparatorilor este influentat de gradul de incertitudine, a declarat Cornelia Bumbacea, partener al companiei de consultanta si audit Ernst & Young Romania (E&Y), in cadrul conferintei M&A Outlook 2012, organizata de wall-street.ro.

Prezentare E&Y Cornelia Bumbacea

„E&Y ia pulsul executivilor seniori din 60 de tari. Dupa patru ani de criza, inca se mai fac tranzactii. Gradul de incertitudine isi pune amprenta asupra apetitului cumparatorilor. Ce am constatat si ce au declarat executivii este ca intentia de vanzare a crescut, insa cea de cumparare exista in anumite sectoare”, a explicat Bumbacea.

De exemplu, pe piata locala, in primele cinci luni ale anului curent, cele mai multe tranzactii au avut loc in sectorul imobiliar, al serviciilor si al retailului.

Partenerul E&Y a subliniat insa ca, privind in viitor, depresiunea dupa criza va fi cumva depasita de realitate.

„Avem multe deal-uri care sunt in asteptare, care urmeaza sa se concretizeze, insa apetitul a scazut. Ne asteptam la o viata fierbinte din punctul de vedere al tranzactiilor”, a conchis Cornelia Bumbacea.

Conferinta M&A Outlook 2012 a fost organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst & Young Romania, companie de consultanta si audit, si PeliFilip, casa de avocatura.

Partea 1

Partea 2
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri