Grupul austriac Voestalpine va finaliza constructia fabricii de de piese din otel de la Giurgiu in aceasta vara, in urma unei investitii de aproximativ 20 milioane de euro, cu un an intarziere fata de termenul anuntat anterior, informeaza Mediafax.
"Investitia de la zero a producatorului austriac de otel voestalpine va fi finalizata in aceasta vara. Fabrica, situata la Giurgiu, va avea o capacitate de productie anuala de 130.000 tone de foi de otel, cu posibilitatea de a fi dublata daca este necesar. Produsele vor fi livrate in tari precum Romania, Serbia, Bulgaria sau Turcia", se arata intr-un comunicat al grupului austriac.

Intentia realizarii acestei investitii a fost anuntata inca din 2007. In anul 2010 reprezentantii voestalpine afirmau ca fabrica de la Giurgiu va fi construita in perioada iunie 2010 - iunie 2011.

Proiectul a fost finantat cu 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeana Regionala (FDER) prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Investitia mai include contributia de 14% din confinantare a statului roman prin Ministerul Economiei, se spune in comunicat

Fabrica este amplasata pe o suprafata de 9.500 metri patrati si are aproape 50 de angajati, recrutati din Giurgiu.

Grupul Voestalpine este reprezentat la nivel mondial prin 360 de companii care produc si comercializeaza produse din otel in peste 60 de tari.

In anul financiar 2011/12, grupul voestalpine a avut venituri de peste 12 miliarde de euro si un profit operational (EBIT) de 704 milioane de euro. Grupul are aproximativ 46.500 de angajati in intreaga lume.

Voestalpine controleaza in Romania constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzau (APC), si este reprezentat si prin subsidiara sa britanica Elmsteel, care detine din 2004 o fabrica la Satu Mare.

Foto: captura voestalpine.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri