Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si piata externa, a crescut cu 3,5% in primele cinci luni comparativ cu perioada similara a anului trecut, a anuntat vineri INS.
Industria bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat o crestere de 14,1% in primele 5 luni ale anului, iar in industria extractiva afacerile s-au majorat cu 5,7%, relateaza Mediafax.

O crestere de 5,5% s-a inregistrat si in afacerile cu bunuri de uz curent, in timp ce in industria energetica majorarea a fost de 3,8%.

In perioada ianuarie-mai afacerile din industria prelucratoare au urcat cu 3,4%, cele din industria bunurilor intermediare au crescut cu 2,5%) si cele din industria bunurilor de capital cu 1,7%.

Cifra de afaceri din industrie in luna mai 2012 comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 12,9%, datorita rezultatelor pozitive din industria prelucratoare (+13,5%). Industria extractiva a scazut cu 2,3%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (18,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (16,7%), industria bunurilor intermediare (14%) si industria bunurilor de uz curent (13,6%). Industria energetica a scazut cu 4,8%.
In luna mai 2012, fata de mai anul trecut, afacerile din industrie s-au majorat pe ansamblu cu 7,1%, datorita cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (7,2%) si in industria extractivǎ (3,8%).

S-au inregistrat cresteri si in industria bunurilor de folosinta indelungata (22,7%), in industria bunurilor de uz curent (9,5%), industria bunurilor intermediare (8,3%) si industria bunurilor de capital (5,7%). Industria energetica a scazut cu 3,4%.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri