Consiliul Concurentei (CC) analizeaza operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a se realiza prin dobandirea controlului unic direct, de catre Nis Petrol S.R.L., asupra unor active reprezentand trei statii de distributie carburanti din judetele Arad (o statie) si Sibiu (doua statii).

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu regulamentul privind concentrarile economice, potrivit unui comunicat emis de CC.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a intreprinderilor implicate in operatiunea de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doua intreprinderi implicate in operatiune care realizeaza, pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Nis Petrol S.R.L., o societate cu sediul in Romania, face parte din Naftna Industrija Srbije (NIS), care este membra a grupului Gazprom – Rusia. Divizia NIS desfasoara activitati si deruleaza proiecte de investitii in sectorul energetic (petrol si gaze) prin explorarea, productia, procesarea, vanzarea si distributia de produse petroliere.

NIS vrea sa detina cate 40 de benzinarii in Romania si Bulgaria pana la sfarsitul acestui an si vizeaza extinderea retelei din cele doua tari la 120, respectiv 80 de unitati pana la sfarsitul anului 2014.

Sursa foto: NIS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA