Lerida International lanseaza pe piata din Romania vinurile produse de Bodega Iniesta, compania lui Andrés Iniesta, celebrul fotbalist al FC Barcelona si al echipei nationale a Spaniei.

Andrés Iniesta Luján (28 de ani), mijlocas in echipa FC Barcelona, a fost desemnat recent de catre UEFA cel mai bun fotbalist de la Euro 2012. Iniesta a fost ales omul meciului in marea finala cu Italia, primind aceasta inalta distinctie din partea unui juriu format din 11 tehnicieni.

“Credem ca acest brand va deveni reprezentativ pentru Romania in urmatorii ani si va avea un succes la fel de mare precum J.P. Chenet, Castello Banfi sau Sogrape, alte nume sonore din portofoliul companiei noastre”, declara Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International.

”Ne dorim ca acest nou produs sa ajunga numarul unu in topul vanzarilor de vinuri spaniole din Romania. Pentru primul an, obiectivul Lerida este de a comercializa minimum 50.000 de sticle din vinurile lui Andrés Iniesta”, adauga Bogdan Ciocoveanu.

“Credem ca vinul Iniesta va fi unul tentant pentru toti romanii, nu numai pentru iubitorii fotbalului, deoarece aceste soiuri sunt de o calitate, o savoare si un parfum deosebit, iar pretul este unul accesibil, in jur de 35 de lei pentru o sticla”, completeaza directorul general al Lerida International.

Vinurile Bodega Iniesta, «Corazón Loco» si «Finca El Carril», sunt premiate la saloane internationale si conduc in vanzarile din Spania. Din luna iunie, ele pot fi gasite in hotelurile si restaurantele partenere ale Lerida International, dar si in marile retele comerciale (International Key Account).

Afacerea Bodega Iniesta a demarat in anii ‘90 cu o plantatie de zece hectare de vita de vie. Dupa mai multi ani de munca si de planificare, familia Iniesta si–a indeplinit visul, acela de a produce vinurile sale. De administrarea afacerii se ocupa in prezent José Antonio, tatal lui Andrés Iniesta. La inceputul anilor 2000, José Antonio a inceput sa se gandeasca la constructia unei crame pentru a produce vinuri din vita sa de vie. Planul a devenit realitate in 2010, cand s-a finalizat constructia cramei. Tot atunci, au fost produse si primele vinuri. Dupa obtinerea unor rezultate deosebite si plantarea unor soiuri diferite de struguri, zona viticola a familiei Iniesta a crescut in prezent la 120 de hectare.

Lerida International este cel mai mare importator autohton de vinuri si unul dintre cei mai importanti distribuitori de vinuri si bauturi spirtoase din Romania. Compania a fost fondata in anul 1993 de familia Ion Matei, cu scopul de a importa si distribui pe piata interna produse premium din domeniul vinurilor si bauturilor alcoolice.

Lerida International are la ora actuala un portofoliu bogat, format din peste 400 de soiuri de vin si sortimente de bauturi alcoolice din diferite tari. Printre partenerii sai se numara Kendall-Jackson (SUA), Les Grand Chais de France (Franta) – producatorul vinurilor J.P. Chenet, Louis Jadot (Franta), Castello Banfi (Italia), Fazi Battaglia (Italia), Feudi di San Gregorio (Italia), Aldegheri (Italia), Duca di Salaparuta (Italia), Gianni Gagliardo (Italia), Fabiano (Italia), Botter (Italia), Beveland (Spania), Destilerias MG (Spania) sau Global Brands (Marea Britanie).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »