Producatorul de electricitate Hidroelectrica a incheiat doua contracte de vanzare de electricitate, in valoare totala de 1,3 milioane euro, pe bursa OPCOM, cu un numar record de ofertanti.
Cele doua pachete, de 12.240 MWh fiecare, au fost ofertate pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale (PCCB) si sunt aferente perioadei 1 august - 31 decembrie 2012, scrie Mediafax.

Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca la licitatii au participat un numar record de ofertanti, 21, in cazul primei, respectiv 16 pentru celalalt pachet.

Ofertele castigatoare au fost ale Repower Furnizare Romania, cu 255,77 lei/ MWh (plata lunii contractuale in avans) si CEZ Trade Romania cu 256,5 lei/ MWh (plata in avans a intregii cantitati). Astfel, valoarea cumulata a celor doua contracte este de 6,2 milioane lei (1,3 milioane euro).

"Functie de evolutia negocierilor contractelor bilaterale si prognoza de productie a perioadei august-decembrie 2012, Hidroelectrica va oferta pe PCCB-OPCOM intreaga energie electrica disponibila", se spune in comunicat.

Producatorul energetic de stat a intrat in insolventa in 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administratie. Consiliul si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" si al secetei din 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri