Producatorii romani si cei din celelalte state membre ale UE sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/ 2012 de stabilire a unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor, informeaza Ministerul Sanatatii.

Astfel, incepand cu a doua parte a lunii decembrie, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscriptionare numai mentiunile de sanatate aflate in lista permisa prin Regulamentul adoptat la nivelul UE.

„De exemplu, pentru calciu, vor fi permise 8 mentiuni de sanatate care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la mentinerea sanatatii sistemelor osoase, musculare, ale dintilor etc. Alte mentiuni, in afara celor acceptate, nu vor fi permise”, au explicat specialistii in sanatate publica.

Aceasta masura a fost luata la nivelul UE din nevoia de protejare a sanatatii cetatenilor.

Ministerul Sanatatii va organiza, in perioada urmatoare, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor din domeniu in vederea discutarii modalitatilor de implementare a Regulamentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Examenul de rezidentiat, pe 8 decembrie. Iohannis a promulgat legea