Institutul Bancar Roman (IBR) a incheiat o alianta strategica cu International Compliance Association (ICA), prin intermediul partenerului acestuia in Romania, International Compliance Education (ICE), in vederea dezvoltarii unui cadru corespunzator pentru profesia de conformitate, se arata intr-un comunicat.
Scopul acestei aliante este acordarea de certificari si diplome profesionale nationale si internationale, de programe de pregatire de specialitate in domeniile specifice: conformitate, prevenirea spalarii banilor/finantarii terorismului (AML/CTF), si prevenirea criminalitatii financiare, precum si dezvoltarea si imbunatatirea standardelor romane de educatie si pregatire si corelarea acestora cu sistemul ocupatiilor si standardelor de competenta in materia conformitatii din Romania.

Certificarile sunt acordate in asociere cu Universitatea din Manchester, Scoala de Management in Afaceri, si pregatirea se efectueaza sub indumarea lectorilor romani si britanici, de catre IBR si ICA/ICE. Certificarile sunt construite pe standardele locale si internationale de competenta in conformitate - AML si CTF.

In primele sase luni de la lansare, s-au inscris peste 60 de cursanti pentru IBR/ICA Ofiter de conformitate - International Advanced Certificate in Compliance, ICA International Compliance Diploma (an universitar si statut de membru ICA) si ICA Experienced Practitioner – Certified Professional in Compliance (an postuniversitar si statut de membru senior ICA), precum si ICA International Advanced Certificate in AML, ICA International AML Diploma (an universitar si statut de membru ICA), , care au participat cu succes la prima jumatate de an de studiu.

Cele trei organizatii colaboreaza pentru a dezvolta si imbunatatii standardele romane de educatie si pregatire in AML/CTF, Conformitate si Prevenirea Criminalitatii Financiare, si vor incepe sa colaboreze la corelarea acestora cu sistemul ocupatiilor si standardelor de competenta in materia conformitatii din Romania.

Institutul Bancar Roman (IBR) a fost infiintat in 1991, de catre Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, pentru a organiza programe de educatie si pregatire profesionala, avand ca scop formarea resursei/capitalului uman din sectorul serviciilor financiar-bancare (si in special a personalului din banci).

Infiintata in 2001, International Compliance Association (ICA) isi dedica intreaga activitate dezvoltarii nivelului de aptitudini, cunostinte si profesionalism in sfera serviciilor financiare din intreaga lume. Fiind un corp profesional cu prezenta in intreaga lume, si constituit din membrii din intreaga lume, ICA a dobandit o reputatie interntionala in ceea ce priveste promovarea formarii, pregatirii si educatiei continue, si a dezvoltarii, in domeniile conformitatii, prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului (AML) si prevenirii criminalitatii financiare.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri