Ministerul Economiei a anulat patru licitatii organizate anul trecut, cu o valoare totala de 70 milioane lei (15,2 milioane euro) si care vizau achizitia de lucrari de inchidere si ecologizare a unor obiective miniere, sustinand ca acestea au fost acordate "preferential", si va relua procedurile, informeaza Mediafax.

Licitatiile au fost derulate prin Directia Generala a Achizitiilor Publice, Concesiuni si Servicii Interne din Ministerul Economiei, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Institutia a organizat un audit al activitatii proprii, in urma caruia a descoperit o serie de nereguli.

"Auditul a scos la iveala faptul ca licitatiile au fost organizate in august 2011 cu nerespectarea prevederilor legale, astfel incat doar anumite companii sa fie declarate castigatoare", se spune in comunicat.

Firmele care au castigat licitatiile sunt ECO Invest, Hidroconstructia, TPSUT Mehedinti, Drupo, Petro Construct, Iridex Group Constructii si Cartel BAU.

"Neregulile descoperite de Corpul de control, in toate cele patru cazuri, sunt diminuarea nejustificata a capacitatii economico-financiare a ofertantilor si garantiilor, firma castigatoare nu avea obiectul de activitate principal sau secundar care sa reprezinte o garantie a abilitatii de executare a lucrarilor conform cerintelor din caietul de sarcini, (...) nu rezulta o experienta suficienta in domeniul inchiderii/tehnologizarii, oferta castigatoare asigura garantia lucrarilor pe parcursul unui singur an, acceptarea unor documente de calificare care, in conditiile documentatiei de atribuire, conduceau la eliminarea unor competitori", se precizeaza in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PwC Romania anunta promovarea a opt directori