Contractele de privatizare pe care le va semna in viitor Ministerul Economiei si Comertului vor exclude clauze non grata, cum este cea acceptata la privatizarea companiei Petrom, a anuntat ieri Codrut Seres, ministrul de resort. In contractul de privatizare a Petrom se regaseste o clauza care n-ar fi trebuit introdusa, cea de pastrare a nivelului redeventelor pe o perioada de zece ani, a spus Seres.

El a aratat ca aceasta nu mai poate fi modificata deoarece este parte a contractului care a fost votat de parlament. Redeventele sint taxe percepute de stat titularilor de acorduri petroliere in baza carora exploateaza titei. Potrivit Legii petrolului, cota achitata pentru exploatarea zacamintelor de titei este situata intre 3,5% si 13,5% din venituri. Redeventa este mai ridicata in cazul unei productii mai mari de titei dintr-un zacamint, informeaza Mediafax. In cazul zacamintelor de gaze naturale, nivelul maxim al redeventei a fost limitat la 13% din venituri, iar cota minima este de 3,5%. Compania petroliera a fost preluata la mijlocul anului trecut de grupul austriac OMV, valoarea tranzactiei ridicindu-se la aproape 1,5 miliarde euro, din care a statul a incasat 669 de milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri