Vanzarile grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter in Romania au crescut usor in primul semestru, la 65,9 milioane euro, iar compania a virat, in trimestrul doi, suma de 3,5 milioane lei (aproximativ 800.000 euro) catre stat, reprezentand taxa de clawback aferenta vanzarilor din primul trimestru, conform Mediafax.
Raportate in euro, vanzarile din primul semestru au inregistrat o variatie nesemnificativa, de la 65,6 milioane euro la 65,9 milioane euro, insa deprecierea leului indica o crestere a vanzarilor in lei, confirmata si de rezultatele pe divizii prezentate de Gedeon Richter.

Cursul mediu leu-euro a crescut cu aproximativ 4,8% in perioada analizata, de la 4,17 lei/euro la 4,38 lei/euro, reiese din datele BNR.

Compania precizeaza, in raport, ca vanzarile principalelor divizii din Romania, calculate in lei, au crescut cu 4,7% in domeniul productiei de farmaceutice, respectiv cu 7,9% la distributie si retail - cea mai importanta operatiune a grupului.

Pe segmentul productiei de farmaceutice, vanzarile Gedeon Richter in Romania raportate in euro au stagnat la 16 milioane euro, in timp ce divizia de distributie si retail a inregistrat o crestere de 2,5% a afacerilor, de la 55,1 milioane euro la 56,5 milioane euro.

"Piata farmaceutica romaneasca continua sa fie caracterizata de intarzieri excesive de plata catre companiile farmaceutice, de pana la 360 de zile, din cauza intarzierilor perpetue ale platilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate catre operatorii de farmacii", se spune in raport.

Vanzarile de produse de ingrijire personala pentru femei au scazut cu 7,7%, de la 3,9 milioane euro la 3,3 milioane euro, se mai spune in raport.

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, Gedeon Richter Farmacia cu o retea de peste 120 de unitati, si distribuitorul Pharmafarm.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri