Consiliul Concurentei analizeaza preluarea firmei Petrom LPG de la grupul OMV Petrom de distribuitorul de gaz petrolier lichefiat Crimbo Gas, unde mama fostului actionar la FC Dinamo Cristi Borcea, Elena Borcea, detine 50% din actiuni.

"Preluarea controlului de catre Crimbo Gas International se face prin achizitionarea majoritatii actiunilor (99,9%) companiei Petrom LPG de la OMV Petrom", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Grupul olandez SHV Gas a preluat Crimbo Gas in 2008 de la Cristi Borcea, dar s-a retras apoi de pe piata romaneasca, iar datele actuale ale Registrului Comertului arata ca asociatii Crimbo Gas International sunt Elena Borcea, cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, tot cu 50%.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL, in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti (Prahova) si Timisoara, precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto.

Prin aceasta tranzactie Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei directe, insa va continua sa produca GPL si sa vanda butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor.

Petrom LPG are aproximativ 260 de angajati. OMV Petrom face parte din grupul austriac OMV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si