Consiliul Concurentei analizeaza preluarea firmei Petrom LPG de la grupul OMV Petrom de distribuitorul de gaz petrolier lichefiat Crimbo Gas, unde mama fostului actionar la FC Dinamo Cristi Borcea, Elena Borcea, detine 50% din actiuni.
"Preluarea controlului de catre Crimbo Gas International se face prin achizitionarea majoritatii actiunilor (99,9%) companiei Petrom LPG de la OMV Petrom", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Grupul olandez SHV Gas a preluat Crimbo Gas in 2008 de la Cristi Borcea, dar s-a retras apoi de pe piata romaneasca, iar datele actuale ale Registrului Comertului arata ca asociatii Crimbo Gas International sunt Elena Borcea, cu 50% din partile sociale, si Corneliu George Gadoiu, tot cu 50%.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL, in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti (Prahova) si Timisoara, precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto.

Prin aceasta tranzactie Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei directe, insa va continua sa produca GPL si sa vanda butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor.

Petrom LPG are aproximativ 260 de angajati. OMV Petrom face parte din grupul austriac OMV.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri