Rus-Savitar, unul dintre cei mai importanti producatori de mobilier din pal din Romania, a lansat proiectul de modernizare si extindere a fabricii de mobilier tapitat din judetul Timis, proiect co-finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013.
Investitia, care se ridica 23,5 milioane de lei (circa 5 milioane euro) - din care 8 milioane lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile, presupune extinderea fabricii actuale de mobilier tapitat la peste 7000 mp, diversificarea portofoliului de produse si achizitia a 651 de echipamente tehnologice de ultima generatie.

Implementarea proiectului se desfasoara pe 22 de luni incepand cu iulie 2012 si urmand a se finaliza in luna mai mai din 2014.

“Noua fabrica de mobilier tapitat ne va permite sa oferim 10.000 produse de mobilier tapitat pe luna, adica de 5 ori mai mult decat capacitatea actuala”, a declarat Cristian Rusu, director general Rus-Savitar.

In urma investitiei vor fi create circa 400 de locuri de munca.

Produsele de mobilier tapitat produse la Timisoara includ printre altele canapele, coltare, paturi tapitate.

Acestea vor fi disponibile incepand cu anul viitor in reteaua proprie de retail Casa Rusu, care numara in prezent 21 magazine, dar si in retelele de tip D-I-Y dar si la export.

Linia de productie de mobilier tapitat se adauga altor 5 linii complet automatizate de productie de mobilier din pal, toate localizate in parcul logistic de 100.000 mp din Dudestii Noi, Timis.

Rus Savitar si-a inceput activitatea in anul 1994 ca retailer de mobila, dar a devenit unul dintre cei mai mari producatori de mobilier din PAL din Romania.

La nivelul anului precedent, compania a raportat afaceri de 63 milioane lei (circa 15 mil. euro) si un profit de aproximativ 8 milioane de lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri