Conducerea Rompetrol Rafinare (Petromidia) repartizeaza 95% din profitul aferent exercitiului financiar din 2005 (de 269,4 milioane lei potrivit datelor preliminate) pentru acoperirea pierderilor contabile din anii anteriori. Restul de 5% din profit urmeaza sa fie transferat in rezervele companiei. Potrivit datelor financiare centralizate de Bursa de Valori Bucuresti, in anul 2003 compania a avut o pierdere de un miliard de lei, iar in 2002 de 369,5 milioane de lei.

Pentru anul 2004, Rompetrol Rafinare a obtinut un profit de 31,3 milioane de lei. Conform rezultatelor financiare preliminate, in anul 2005, Rompetrol Rafinare a inregistrat venituri de 6,5 miliarde lei, comparativ cu 5,18 miliarde de lei in 2004. Spre deosebire de 2004 (5,15 miliarde de lei), nivelul cheltuielilor in 2005 a fost de 6,2 miliarde de lei. La sfarsitul anului 2005, Rompetrol Rafinare avea datorii totale de 3,3 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei erau datorii ce trebuie platite in acest an.

Profitul corespunde unei cifre de afaceri preliminate de circa 5,8 miliarde de lei. 50,59% din actiunile Rompetrol Rafinare sunt detinute de Rompetrol Group NV Olanda, Rompetrol Financial Group cu o participatie de 15,75% este alt actionar semnificativ. Rompetrol SA, companie a grupului Rompetrol, controleaza 9,14% din titlurile rafinariei Petromidia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri