Pana la sfarsitul acestui an, Cramele Recas estimeaza ca va exporta aproximativ 2 milioane de sticle de vin catre Asia, Europa si Statele Unite
Compania Cramele Recas, cel mai mare producator de vinuri din Banat, estimeza ca pana la finele acestui an va inregistra o crestere cu 17% a exporturilor, reprezentand 2 milioane de sticle de vin. Compania se axeaza in special pe cele mai solicitate game ale companiei - Recas Reserva, La Putere, Terra Dacica si V-drinks, la care se adauga cateva game noi.

Principalele tari catre care Recas exporta actualmente sunt Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Germania, Hong Kong, Japonia, Korea de Sud, Malta, Marea Britanie, Rusia, Slovacia si Statele Unite.

in 2005, Cramele Recas a exportat o cantitate de 1.700.000 de sticle de vin, 9000 de Bag Box-uri de 3 L si 55.000 de litri vin vrac. Pentru anul acesta insa, compania intentioneaza sa exporte doar vin imbuteliat in sticle de 0.75 L, respectiv 0.250 L si 0.375 L, sau ambalat in Bag Box de 3L, renuntand la exportul vinului in vrac.

Suntem placut surprinsi sa constatam ca foarte multi importatori din tari precum SUA, Belgia, Cehia, Elvetia, Germania sau Polonia sunt tot mai mult interesati de soiuri locale precum Feteasca Regala si Feteasca Neagra de Recas, spre deosebire de anii precedenti cand nu erau deloc atrasi de aceste soiuri, a declarat doamna Elvira Cox, Director de Export Cramele Recas.

Preturile de desfacere ale vinurilor de Recas in afara tarii variaza intre 5,50 si 7,50 Euro per sticla, iar vinul din gama Reserva de Recas ajunge in medie la pretul de 10,50 de Euro pe sticla.

Mentinerea pretului relativ mic reprezinta una dintre metodele de patrundere pe pietele internationale. Un pret mic de penetrare a pietei nu este o solutie suficienta pentru exporturi. Nici un importator nu va dori sa cumpere un vin ieftin, daca acesta nu este situat la standarde internationale din punct de vedere calitativ. Consider ca prima cerinta in patrunderea si mentinerea pe piata internationala este sa oferi clientilor vinuri de cea mai buna calitate, si sa pastrezi in mod constant calitatea, precizeaza doamna Elvira Cox, Director de Export Cramele Recas.

Cramele Recas preconizeaza ca in 2006 va incheia contracte de colaborare cu distribuitori din tari precum SUA (Statele California si Wisconsin), Belgia, Elvetia, Polonia, Cehia si Germania, care s-au aratat foarte interesati de produsele companiei.

In 2005, compania a raportat o crestere de 56% a vanzarilor, pana la nivelul de 6,4 mil. euro. Pentru acest an, Cramele Recas estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, pana la 7,7 mil. euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri