Combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va trimite in somaj tehnic un numar de 506 de angajati, in perioada 27 august - 30 septembrie, din cauza lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activitatii de petrochimie de la Pitesti, conform Mediafax.
"Ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activitatii de petrochimie de la Pitesti, Consiliul de Administratie in sedinta din data de 22 august a decis (...) sa suspende contractele individuale de munca (trimiterea in somaj tehnic) pentru perioada 27 august - 30 septembrie 2012 pentru 506 salariati ce-si desfasoara activitatea in cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judetul Arges", se arata intr-un raport al companiei, remis Bursei.

In aceasta perioada, salariatii vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza.

Numarul de salariati ai companiei a scazut usor in primele sase luni, de la 3.468 la 3.348.

Administratorii au mai decis intreruperea activitatii de platforma chimica Ramnicu-Valcea in intervalul mentionat anterior, pentru realizarea lucrarilor de revizie tehnica programata pentru acest an.

In plus, Consiliul de Administratie a decis numirea lui Adrian Radu ca administrator provizoriu, dupa demisia lui Grigore Craciunescu.

Veniturile companiei au scazut cu 46,8% in primul semestru, de la 1 miliard de lei la 533,9 milioane lei (121,6 milioane euro), iar pierderile au crescut de 2,7 ori, la 188,2 milioane lei (42,8 milioane euro), de la 70,2 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania PCC SE, inregistrata in Germania. PCC detine 18,3% din actiuni, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Companiile TISE (Rusia), PCC SE (Germania), Pegamont Ploiesti si Aisa Invest din Cluj, firma detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, au depus in luna aprilie oferte neangajante pentru participarea la privatizarea combinatului chimic Oltchim.

Procedura de privatizare a Oltchim va incepe prin licitatie cu oferta in plic, in 14 septembrie, urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare.

Capitalul social al companiei ar putea creste cu cel mult 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantei AVAS, in valoare de 1,12 miliarde lei, si prin emiterea de actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor minoritari. AGA este programata pentru 10 septembrie.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta de joi in crestere cu 6,8%, 0,7785 lei/ unitate. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 267,1 milioane lei (59,6 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri