Cel mai lung apeduct din tara se face printr-o investitie de 350 de milioane de euro, de trei ori mai putin decat paguba „baietilor destepti“, scrie Adevarul.ro.

„Ardeee!" Suflul exploziei care a urmat acestui semnal a fost atat de puternic, incat cu urechile astupate si cu gura deschisa „spectatorii" si-au expirat fara sa vrea aproape tot aerul din plamani. Spectacolul celor trei bubuituri, care au avut loc in aceeasi secunda, a fost, de fapt, punctul de atractie pentru care au venit, in subteranul canalului de aductiune sapat sub masivul Nehoiu, mai multi sefi din Hidroelectrica si Hidroconstructia, dar si un grup de jurnalisti din presa centrala.

De ce a meritat vizitata o galerie de aductiune a apei din judetul Buzau, apartinand Hidroelectrica? Pentru ca intruneste mai multe recorduri nationale: este cea mai mare ca lungime (aproximativ 17 kilometri), are cea mai mare cadere de apa, diferenta de altitudine fiind de 488 de metri, iar executia ei a durat aproape trei decenii (lucrarile au demarat in 1984) si inca nu e gata.

Citeste mai multe in Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Nuclearelectrica a decolat pe bursa dupa dublarea pretului la energie