AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori autohtoni de materiale pentru constructii a incheiat negocierile pentru achizitionarea liniilor de productie pentru panouri de polistiren expandat detinute de compania Zentyss in Buzau si in Arad.
Prin aceasta achizitie, capacitatea de productie AdePlast va creste la 1,1 milioane de metri cubi de polistiren anual.

“Linia de productie pentru polistiren expandat grafitat va fi mutata de la Buzau la Ploiesti, iar linia de productie pentru polistiren expandat de la Arad o vom muta la Oradea in timpul iernii, urmand sa produca la capacitate maxima din primavara. Prin aceasta achizitie ne-am consolidat centrele industriale de la Ploiesti si Oradea, Adeplast devenind cel mai important producator national de polistiren expandat, din punct de vedere al capacitatii de productie si al acoperirii teritoriale”, a declarat Marcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.

Desi situatia economica din acest moment este dificila, AdePlast este intr-un moment de expansiune.

„In plin proces investitional, prin dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Cordun-Neamt, am decis sa facem aceasta achizitie pentru consolidarea productiei de polistiren. Mai mult decat atat, decizia este conforma cu principiile strategice pe care le aplicam in aceasta companie de ani de zile si anume ca AdePlast nu se vinde, AdePlast cumpara”, precizeaza Marcel Barbut.

Oficialii companiei nu au precizat informatii legate de termenii contractuali.

In luna iunie a acestui an, proprietarul AdePlast a demarat constructia unei linii de productie pentru polistiren in valoare de 2,8 mil. euro.

In noua fabrica se va produce un tip special de polistiren, cunoscut in lumea tehnica sub denumirea de polistiren grafitat.

Noua facilitate de productie, capabila sa furnizeze circa 150.000 m3 de polistiren/ an, se va construi simultan cu o alta hala de depozitare a polistirenului de fatada standard, pe o suprafata de 4.000 mp, necesara fabricii deja existente.

Finalizarea constructiei este programata la finalul acestui an, in timp ce hala de depozitare va fi gata pana la sfarsitul lunii august.

Potrivit proprietarului AdePlast o data cu punerea in functiune a noii facilitati de productie se vor crea 10 noi locuri de munca, ceea ce ar duce la un numar total de 100 angajati.

Dupa ce in primele cinci luni ale acestui an, producatorul de materiale de constructii, detinut de omul de afaceri Marcel Barbut, a raportat o evolutie de 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut - la 58 milioane lei (13 mil. euro), compania estimeaza pentru 2012 o evolutie a business-ului de 30% la circa 38 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri