Cel mai mare procesator de lapte din Republica Moldova, compania JLC SA, si JLC Germany, companii membre ale grupului JLC, controlat de omul de afaceri Vladimir Jardan, vor intra in actionariatul Prodlacta, adunarea creditorilor, convocata pe 30 august, aproband planul de reorganizare propus de societatea JLC Germany, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Oficialii Prodlact si ai JLC nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii acestei stiri.

JLC Germany a preluat anterior creanta pe care BCR o avea la Prodlacta pe care vrea sa o converteasca in actiuni, iar JLC SA si-a asumat sa imprumute Prodlacta cu o suma de pana la 3 mil. euro pentru finantarea deficitului de numerar de pe perioada reorganizarii. Creanta pe care JLC SA ar urma sa o detina prin aceste imprumuturi va fi, de asemenea, convertita in actiuni.

Astfel, companiile lui Jardan vor ajunge probabil sa controleze compania romaneasca.

Actionariatul companiei este momentan compus din Asociatia Salariatilor cu peste 41%, Olympus cu 23%, AVAS cu 18%, restul fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.

Pentru reorganizarea societatii Prodlacta, intrata in insolventa anul trecut, au fost depuse doua planuri de reorganizare. Unul al JLC Germany, si un al doilea, propus chiar de debitoare prin care grecii de la Olympus au fost de acord sa realizeze o majorare de capital in cadrul companiei. Creditorii au ales insa planul moldovenilor, in defavoarea celor in care grecii ar fi urmat sa isi majoreze participatia in cadrul companiei.

Cum arata activitatea Prodlacta in prezent? Potrivit datelor din planurile de reorganizare, compania a reinnoit contractele cu marile lanturi de retail in 2012. In primul semestru al acestui an, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 3,5 mil. lei, iar datoriile depaseau 36 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri