Premierul Victor Ponta a declarat ca Tarom va fi probabil prima companie de stat care va avea manager privat, probabil chiar strain, iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va fi reorganizata pentru a intra de asemenea sub conducerea unui management privat.
"Tarom-ul va fi probabil prima companie care va avea un manager privat si este foarte posibil sa fie un manager, o personalitate din afara tarii, dar cu mare experienta in domeniu", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca si la CNADR va fi lansat un proces de reorganizare, cu introducerea de managment privat, separat pe componenta de autostrazi si pe cea de drumuri nationale si intretinerea acestora.

Ambele companii sunt detinute de Ministerul Transporturilor. Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Guvernul a aprobat ca AVAS sa preia creantele Fortus Iasi si va verifica lichidarea Remin Baia Mare


Guvernul a aprobat ca AVAS sa preia creantele Fortus Iasi si va efectua un control cu privire la lichidarea Remin Baia Mare, deoarece societatea de lichidare Transilvania a actionat impotriva intereselor celor doua companii, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

El a afirmat ca in ambele cazuri este vorba de locuri de munca si de companii cu traditie si importanta in orasele respective.
"Societatea de lichidare Transilvania, din pacate, din punctul nostru de vedere a actionat impotriva intereselor respectivelor societati si trebuie sa reparam si sa indreptam ceea ce s-a facut gresit", a spus Ponta.

In luna iulie Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a cerut acordul premierului pentru a prelua creanta detinuta la Fortus Iasi de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, acuzand ca ANAF, creditor majoritar, accepta restructurarea activitatii doar daca societatea este declarata in faliment.

Platforma industriala Fortus este controlata de stat, prin AVAS, si are datorii de peste 50 de milioane de euro, fiind in procedura de insolventa inca din 2007.

In prima parte a lunii iulie AVAS a anuntat ca a efectuat un control la Fortus Iasi, unde a identificat o serie de neregularitati in gestionarea firmei de catre administratorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), si ca intentioneaza reorganizarea companiei pe module viabile, care sa fie vandute "la un pret corect".

Casa de Insolventa Transilvania a anuntat atunci ca aprecierile AVAS formulate in urma controlului sunt nerealiste si nefondate, precizand ca toate masurile luate in cazul companiei din Iasi au fost realizate cu aprobarea creditorilor, inclusiv a AVAS, si sub controlul instantei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri