Martifer Solar, societate afiliata grupului portughez Martifer, in calitate de contractor EPC, a finalizat constructia unei instalatii fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW in comuna Pufesti, judetul Vrancea, Romania, pentru compania daneza Eurowind Energy A/S.
Instalatia se intinde pe o suprafata de aproape patru hectare si va produce energie suficienta pentru a alimenta aproximativ 1.000 de familii, economisind 1.029 tone de emisii CO2 pe an. Este formata din module policristaline MPrime de 240W (marca Martifer Solar) instalate pe structuri fixe.

Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de catre Alpha Wind Renewables (dezvoltator in industria energiei solare si eoliene), cu colaborarea tehnica a unei echipe italiene a Martifer Solar.

Finalizata la inceputul lunii iulie, instalatia a fost conectata la reteaua nationala in data de 2 august, fiind una dintre primele instalatii fotovoltaice de dimensiuni mari, conectate deja la reteaua din Romania. Instalatia va fi operata de Eurowind Energy A/S, prin intermediul unei filiale infiintate special - AWRR Sun 115, detinuta in totalitate de Eurowind Energy A/S.

In data de 5 septembrie anul curent, Martifer Solar si Eurowind Energy A/S au organizat un eveniment de inaugurare a instalatiei fotovoltaice de la Pufesti, in prezenta conducerilor celor doua companii si a reprezentantilor partenerilor de la nivel central, judetean si local.

Martifer Solar si Eurowind Energy A/S au semnat in 2011 un contract de distributie al componentelor MPrime pe piata daneza si pe cea a tarilor scandinave. Ambele companii vor extinde colaborarea de pe piata romaneasca, unde intentioneaza sa demareze si alte proiecte in energia regenerabila.

Martifer Solar, cu sediul in Portugalia, este parte a grupului industrial Martifer, axat pe constructii metalice si energie solara. Martifer Solar activeaza in domeniul ingineriei, achizitiilor publice si constructii (EPC), exploatare si mentenanta (O&M) si distributia de module fotovoltaice si a componentelor, prin intermediul filialei sale MPrime.

Eurowind Energy A/S este implicata in investitii in domeniul energiei solare si eoliene in Europa, principalele sale piete fiind Danemarca, Germania, Romania si Polonia. Ultimele doua piete sunt gestionate prin intermediul a doua filiale - Alpha Wind Polska si Alpha Wind Renewables Romania.

Sursa foto articol: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri