Mol Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar, a anuntat investitii de 40 de milioane de euro pe piata autohtona pana la finele lui 2007.
Anul trecut investitiile s-au ridicat la 20 de milioane de euro. Anul acesta, Mol isi va extinde reteaua de benzinarii prin investitii Greenfield 6 noi benzinarii in valoare de aproximativ 8 milioane de euro. In 2007, compania va aloca 12 milioane de euro in extinderea si optimizarea retelei.

In prezent, strategia Mol in Romania se axeaza pe statiile de distributie - pe benzinarii si pe cresterea eficientei acestora. Intentionam sa investim in modernizarea tuturor statiilor de benzina Mol, si sa depasim competitia in ceea ce priveste serviciile conexe, in special cele legate de produsele vandute in incinta statiilor si de serviciile de spalatorie auto a declarat Gyorgy Mosonyi, director general, Grupul Mol.

In cadrul Adunarii Generale, Grupul Mol a declarat rezultate exceptionale in 2005. Compania si-a indeplinit obiectivele strategice stabilite pentru 2003-2005, iar capitalizarea pe bursa a depasit 10 miliarde USD. Ca rezultat al dezvoltarii segmentului Rafinare si Marketing, cele mai importante rafinarii Mol sunt si printre cele mai profitabile din Europa. Datorita rezultatelor internationale, segmentele de explorare si productie au atins si ele rezultate foarte bune. Aceste rezultate exceptionale permit companiei sa plateasca, in linie cu obiectivele strategice, dividende de doua ori mai mari fata de anul trecut.

Adunarea Generala Mol a aprobat propunerea Consiliului Director de a plati dividende in valoare de 35 miliarde forinti (1 EUR 260 forinti) la incheierea anului financiar 2005, de aceea actionarii vor primi aproape 325 forinti pe actiune dublu fata de anul trecut.

Zsolt Hernadi, CEO si director general al Grupului Mol, a declarat: Avem in continuare obiective ambitioase. Pe baza experientei si capabilitatilor noastre, obiectivul strategic pentru 2006-2010 este de a maximiza potentialul de crestere a Grupului. Valoarea actiunilor Mol demonstreaza clar ca actionarii au deplina incredere ca vom implementa strategia propusa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri