Luchi Georgescu este una dintre cele mai influente femei de afaceri din Romania cu o avere estimata de Forbes la circa 40 mil. euro.


Cunoscuta atat in lumea de business cat si ci in cea mondena, in special ca urmare a relatiei pe care a avut-o timp de 20 de ani cu Gigi Netoiu, Luchi Georgescu este unul dintre cei mai fascinanti oameni de afaceri din Romania.

“Tot timpul am avut bani, chiar si inainte de revolutie, am facut parte dintr-o familie bogata”, ne povesteste femeia de afaceri dupa o vizita la vinoteca Vincon, aflata la Beciul Domnesc, un obiectiv UNESCO. De afaceri s-a apucat de tanara. “La 5 ani vindeam bujorii din curtea bunicii”, continua femeia de afaceri.

Totusi, tot ce are acum a obtinut prin forte proprii. In jurul varstei de 20 de ani a plecat de acasa, din cauza unor diferente de principii, si timp de cativa ani nu a avut nicio legatura cu parintii. “Nu aveam nimic, dormeam in gara si avea pungi peste incaltaminte, dar m-am luptat sa fac. In 2 ani, mi-am luat un apartament la Piata Resita si o masina vai de capul ei”, a mai povestit antreprenoarea. De acolo a tot urcat. In anii ’90 facea comert exterior, iar de la finalul anilor ’90 a inceput sa investeasca in afaceri care au facut-o una dintre cele mai puternice personalitati din lumea business-ului, infiintand producatorul de mezeluri Meda si cumparand Vincon.

“In primul an de Meda, mai aveam 70 de dolari. Dupa inca un an si jumatate mi-am recuperat investitia si am facut si profit, dar trebuie sa te zbati. Cand plateam TVA-ul imi cumparam cei mai ieftini biscuiti sa mananc. Nu pentru ca nu aveam ce sa mananc, doar asa din ambitie”, mai spune femeia de afaceri.

“Eu nu am avere, am active”, a mai spus ea.

Mai multe detalii aici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri