Lukoil Overseas, divizie a grupului rus Lukoil, a inceput studiul geologic al blocurilor Rapsodia Est si Trident din sectorul romanesc al Marii Negre, care va fi finalizat in luna noiembrie.
Operatiunile marcheaza prima activitate Lukoil pe segmentul upstream intr-o tara membra a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al grupului rus, care detine in Romania rafinaria Petrotel Lukoil si o retea de aproximativ 300 de benzinarii.

Studiile seismice de la blocurile din Marea Neagra sunt efectuate de compania CGGVeritas, specializata in servicii de geofizica si selectata in urma unei licitatii, noteaza Lukoil. Proiectul acopera aproximativ 2.000 de kilometri patrati, scrie Mediafax.

Blocurile Rapsodia Est si Trident sunt dezvoltate de un consortiu format din Lukoil Overseas si Vanco International. Lukoil detine 80% din drepturi si este operatorul proiectelor.

Consortiul a castigat proiectele intr-o licitatie efectuata in iunie 2010. Acordurile de concesiune au fost semnate in luna februarie a anului trecut si ratificate de Guvern in octombrie.

Cele doua blocuri sunt localizate sub ape cu adancimi intre 90 si 1.000 metri, la o distanta de 60-100 kilometri de coasta. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucuresti pentru a administra aceste proiecte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri