Pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) sunt importante trei cuvinte in acest moment – corectie, pentru ca s-au facut multe greseli in trecut, recuperare, intrucat aceste firme au pierdut enorm si competie, deoarece in lumea in care traim nu se poate altfel, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.
El spune ca, asa cum reiese din cartea scrisa de economistul Kenneth Rogoff despre istoria crizelor financiare, in 1913 putine tari erau inaintea Romaniei si s-a ajuns ca in 2007, data intrarii in Uniunea Europeana (UE), statul sa se regaseasca pe locul 26 din 27 de membri.

„In perioada interbelica era impamantenit lucrul bine facut, de la cei care curatau pantofii in Gara de Nord pana la constructorii care au ridicat cladirile din Micul Paris. Azi avem vocatia: lasa ca merge si asa. In acei ani aveam multe IMM-uri si acestea au ridicat tara”, a precizat Vasilescu, in cadrul unei conferinte organizate de Finmedia.

Consilierul guvernatorului BNR a mentionat ca, in perioada interbelica, firmele mici si mijlocii aveau o traditie in special in domeniul alimentatiei, Romania fiind recunoscuta in Europa pentru calitatea agriculturii.

„Imi aduc aminte ca prin 1943, cand aveam 6 ani, mergeam cu tata cu trenul, iar el purta o discutie cu un preot caruia ii zicea ca Romania are cea mai buna paine din lume. Dupa ani am descoperit prin mai multe documente din arhive o scrisoare a unui general german catre Hitler in care zicea urmatoarele: <<Intr-o Europa care moare de foame este aproape imoral ca in Romania se comercializeaza 23 de tipuri de franzela>>. La Paris era bucurie cand se aducea faina romaneasca. Iar totul era facut de IMM-urile romanesti”, a adaugat Vasilescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri