Ascendis, companie cu activitate pe piata de training si consultanta in domeniul dezvoltarii si formarii profesionale din Romania, isi deschide prima filiala in afara granitelor, in Chisinau, Republica Moldova. In primul an de activitate in compania tinteste o cifra de afaceri de 500.000 de euro.
"Lumea afacerilor din Republica Moldova este in continua expansiune. Din ce in ce mai multe companii sunt infiintate sau se afla in curs de dezvoltare in aceasta zona, fie ca sunt afaceri locale, ori filiale ale unor multinationale. Acest proces de tranzitie nu este unul usor, iar nevoia de invatare si dezvoltare profesionala ocupa un loc important pe lista de prioritati a oricarui manager”, a declarat Costea Dumitrescu, fondatorul Ascendis.

3 motive care au stat la baza extinderii.

• Companii din Romania care se numara printre colaboratorii Ascendis au cerut programe de dezvoltare pentru operatiunile lor din Moldova;
• Limba si cultura comune, elemente care favorizeaza patrunderea pe o piata cu potential de crestere, mai ales in perspectiva integrarii europene a Republicii Moldova;
• Abilitatile si calitatile consultantilor din Moldova, colaboratori ai Ascendis in proiecte punctuale si in jurul carora va fi cristalizata noua echipa Ascendis Moldova.

In ultimii 6 ani, compania Ascendis a derulat o serie de proiecte in Chisinau impreuna cu clienti din Romania, dar si cu parteneri de afaceri de pe piata locala.

„Chiar in momentul de fata avem in derulare trei astfel de proiecte. La fel ca pe piata romaneasca, ne-am propus sa cream programe sau sa le adaptam necesitatilor locale si specificului autohton pe cele deja existente”, explica Radu Apostol, Partener Ascendis.

Echipa Ascendis Moldova va fi formata atat din experti de pe piata locala, cat si din traineri cu vaste cunostinte de pe piata romaneasca, toti avand cel putin 10 ani de experienta in afaceri. „Incepand de anul acesta, echipei Ascendis i s-au alaturat si trei traineri din Republica Moldova, care completeaza lista noastra de competente cu expertiza locala. Ne dorim ca pana la finalul anului sa adaugam inca trei membri echipei”, completeaza Radu Apostol.

Pentru primul an de activitate in Republica Moldova, Ascendis isi propune sa realizeze o cifra de afaceri de 500.000 de euro si sa isi consolideze prezenta pe piata locala prin minimum 10 clienti in 2012, la care sa adauge cel putin inca 10 in 2013.

Infiintata in 1997, Ascendis deruleaza activitati de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale din Romania, cu o echipa de 40 de consultanti si facilitatori si cu un portofoliu de peste 140 de clienti constanti. In anul 2011, Ascendis a facilitat 2.350 de zile de training si consultanta si a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 4,2 milioane de euro.

Principalii actori de pe piata de training sunt Ascendis, United Business Development, Human Invest, TMI, Trend Consult, Codecs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri