Producatorul de tevi Mittal Steel Roman, (fostul Petrotub), detinut de grupul international Mittal Steel a inregistrat un profit de 6 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 24,23% comparativ cu primul trimestru al lui 2005, cand profitul a fost de 4,6 milioane de euro.
Cifra de afaceri inregistrata in primele trei luni din 2006 de catre Mittal Steel Roman a fost de 74 milioane de euro, comparativ cu 50,7 mil. de euro, in perioada similara din 2005. Cheltuielile au crescut de la 50,5 milioane de euro, in primul trimestru din 2005, la 67,6 milioane de euro in primul trimestru din 2006.

Mittal Steel a implementat un program puternic de investitii tehnologice si de mediu la combinatul din Roman, a spus Regie Paul, CEO la Mittal Steel Roman. Programul este in deplina concordanta cu contractul de privatizare, iar efectele au inceput sa se vada in rezultatele financiare din 2005, si in continuare, in trendul ascendent din primul trimestru al lui 2006.

Compania a crescut livrarile de produse cu valoare adaugata mare, ca urmare a planului de investitii in unitatile de productie. Rezultatul acelui program a fost ca produsele Mittal Steel Roman corespund acum standardelor americane API, ASTM, ASME, celor germane DIN, celor franceze NF si celor ale Uniunii Europene EN.

Anul trecut, Mittal Steel Roman a continuat programul de investitii cu modernizarea cuptorului de turnare. in plus, au fost achizitionate 5 macarale noi, echipamente de testare non-destructive, precum si echipamente de analiza de laborator.

Mittal Steel Roman a inregistrat un profit de 28 milioane de lei in 2005, comparativ cu pierderile de 6,4 milioane de lei inregistrate in 2004. Cifra de afaceri a companiei a crescut la 775 milioane de lei anul trecut, de la 513 milioane de lei in 2004. Anul trecut, cheltuielile totale au crescut cu peste 30% de la 615 milioane de lei in 2004 la 827 milioane de lei in 2005.

Mittal Steel Roman produce tevi din otel utilizate la extractia si transportul titeiului si gazelor naturale, precum si in constructii civile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri