Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie nu au nicio sansa sa castige pe argumente juridice procesele in care solicita instantei anularea procesului de insolventa la Hidroelectrica, dar in justitie este posibil orice, spune administratorul judicar al companiei de stat, Remus Borza, informeaza Mediafax.
"Pe lege, pe argumente juridice, baietii destepti nu au nicio sansa sa li se accepte recursul, dar in justitie este posibil orice. Curtea de Apel trebuie sa isi asume decizia pe care o va lua", a declarat sambata Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Compania de stat este in insolventa din 20 iunie. Una dintre cauzele care au determinat intrarea in insolventa este reprezentata de contractele cu traderii de energiei, asa-zisii "baieti destepti".

Traderii de energie cumparau electricitatea de la Hidroelectrica la preturi reduse si o revindeau la tarife mult mai mari pe piata.

Borza a adaugat ca insolventa decurge foarte bine, iar decizia de intrare in aceasta procedura a Hidroelectrica a fost anuntata la cel mai inalt nivel.

Euro Insol a denuntat in ultimele luni mai multe contracte de achizitie a energiei de la Hidroelectrica, unele dintre aceste acorduri fiind incheiate pana in 2018.

Potrivit lui Borza, "baietii destepti" cer in instanta beneficii pentru viitor, adica veniturile pe care le-ar fi avut in perioada 2012-2018 daca acordurile lor cu Hidroelectrica nu ar fi fost denuntate.

Potrivit lui Borza, contastatiile depuse de companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, din grupul elvetian Alpiq, ar fi depuse ilegal, aceste doua societati neavand calitatea de creditori ai Hidroelectrica.

"Alpiq-urile au depus ilegal aceste contestatii, pentru ca, potrivit legii, doar creditorii pot cere asta. Or, cele doua firme nu au fost acceptate la masa credala. Judecatorul nu a acceptat o serie de dovezi depuse de noi, dar in schimb a acceptat de la Alpiq-uri inclusiv articole din ziare drept probe. Asta ne-a pus p ganduri", a spus Borza.

El a adaugat ca se astepta ca traderii de energie sa depuna recurs la decizia Euro Insol de a le denunta contractele cu Hidroelectrica, dar are asteptari si de la judecatori sa aplice obiectiv legea.

Borza a precizat ca daca instanta va accepta recurdurile depuse de cele doua firme, toate acordurile de vanzare a energiei ar fi nule, iar Hidroelectrica va fi nevoita sa reia toate contractele directe de vanzare a energie.

El a mai spus ca intentioneaza sa solicite "baietilor destepti" in instanta plata diferentei intre pretul la care au cumparat in perioada 2009-2012 energia de la Hidroelectrica si veniturile pe care le-au obtinut din vanzarea ei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri