Retailerul cash&carry Selgros intentioneaza sa deschida in urmatorii trei ani 2-3 magazine in Romania si sa amplaseze sisteme fotovoltaice in valoare de peste 20 de milioane de euro pe acoperisurile a 11 magazine pe care le detine in sudul tarii, informeaza Mediafax.

"Mai avem cateva orase care au zone in care nu suntem prezenti si urmarim sa reusim sa achizitionam terenuri si sa putem deschide magazine. Au fost si ani in care am deschis patru magazine si au fost ani in care nu am deschis niciunul. In urmatorii trei ani vom deschide in jur de 2-3 magazine", a declarat Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Romania.

El a spus ca investitia intr-un magazin, exceptand achizitia terenului, este intre 15 si 17 milioane de euro.
Terenul costa intre 20 si 100 de euro metrul patrat, iar pentru constructia unui magazin, cu zonele aferente si parcari, este nevoie de o suprafata de 4-6 hectare.

Selgros are 19 magazine in Romania si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste 750 de milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza vanzari in stagnare.

Selgros devine producator de energie verde

Compania a inaugurat marti un sistem fotovoltaic instalat pe acoperisul magazinului din Pantelimon, care a costat 2 milioane de euro si pentru care se estimeaza ca investitia va fi recuperata in sase ani.

Selgros intentioneaza sa mai instaleze astfel de sisteme si pe celelalte 11 magazine pe care le detine in partea de sud a tarii. Investitia totala va depasi astfel 20 de milioane de euro.

"Vom astepta 6-7 luni pana sa vedem daca socoteala noastra se potriveste cu ceea ce obtinem efectiv, dupa care putem sa construim in peste 2-3 magazine pe an astfel de parcuri fotovoltaice. Constructia unui astfel de parc dureaza in jur de sase saptamani, iar investitia este de aproximativ 2 milioane de euro", a spus Vlad intr-o conferinta de presa.

Selgros Cash&Carry Romania face parte din grupul elvetian TransGourmet Holding SE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Somaro cere autoritatilor si retailerilor sa se implice pentru oameni