Planul de reorganizare propus de Uztel, care prevede plata integrala a creantelor in valoare totala de peste 70 mil. lei, in baza unui grafic de plati trimestriale, esalonat pe o perioada de 3 ani de zile, a fost confirmat saptamana aceasta de Tribunalul Dolj.
Uztel a intrat in insolventa in septembrie 2010, iar administrator judiciar a fost numita firma EuroInsol Consulting Ploiesti. In mai 2011, la cererea creditorilor majoritari, ING si A.N.A.F., a fost desemnat ca administrator judiciar si lider de consortiu firma Euro Insol Bucuresti, reprezentata de avocatul Remus Borza.

La momentul deschiderii procedurii insolventei, UZTEL S.A. inregistra datorii totale in valoare de peste 70 mil.lei si disponibilitati bancare in suma de 102.000 lei, 1.300 dolari si peste 2.000 euro si a incheiat exercitiul financiar 2010 cu o pierdere contabila in suma de circa 17,6 mil. lei.

Ca urmare a implementarii de catre Consortiul de Administratori Judiciari a unor masuri privind restructurarea costurilor de productie, eficientizarea fluxurilor de productie, incheierea de noi contracte comerciale, recuperarea creantelor istorice, Uztel a incheiat exercitiul financiar al anului 2011 cu un profit de 5,4 mil. lei, respectiv disponibilitati bancare in suma de 13,5 milioane lei.

Uztel este cel mai vechi producator de echipament si utilaj petrolier din Europa fondat in 1904 de Standard Oil SUA fiind unul dintre principalii furnizori de echipament petrolier pentru OMV Petrom, ABB Franta, Deep Drill Olanda, Wood Group Venezuela, PT Inti Fajar Indonezia sau Turkmenneft Turkmenistan.

Principalii actionari ai Uztel sunt asociatia UZTEL care detine 83,84 % si Array Holding S.U.A., care detine 5,03 %.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri